ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  Πάτρα 22/10/2012

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,aelmeahaias@yahoo.gr  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 19/10/2012 από την ΕΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή εκπροσώπων  της ένωσης γονέων Πάτρας, την ένωση γονέων Μεσσάτιδας και αρκετών εκπροσώπων συλλόγων γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν στον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο με έντονο τρόπο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που παραμένει άλυτο σε αρκετά σχολεία, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και απαίτησαν την άμεση επίλυσή του.

Ο κ. Αλεξόπουλος διαβεβαίωσε ότι από σήμερα  Δευτέρα 22/10/2012 θα ομαλοποιηθούν οι μεταφορές και θα ξεκινήσουν όσα δρομολόγια δεν γίνονταν με λεωφορεία. Όσον αφορά σε όσα δρομολόγια  δεν κάνουν ακόμα τα ταξί και το ειδικό όχημα μεταφοράς αμαξιδίων, ( για μαθητές με κινητικά προβλήματα ), αυτά θα ξεκινήσουν μέχρι την Τετάρτη 24/10/2012.

Δικαιολόγησε την καθυστέρηση στο τραγελαφικό αλαλούμ που επικρατεί στις μεταφορές μαθητών ως προς τις αρμοδιότητες και ενημέρωσε ότι επίκειται νέο σχέδιο νόμου που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αλλάζοντας ξανά το τοπίο των μεταφορών απο αυτό που  υπήρχε πέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Επίσης αναφέρθηκε στο κακό προηγούμενο που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια στο νομό Αχαΐας, (απουσία σύμβασης) και το οποίο δημιουργεί ακόμα και τώρα νομικά κωλύματα, στο υψηλό κόστος μεταφοράς που υπήρχε, και στην αδυναμία των Δήμων του Νομού Αχαΐας (πλήν ενός των Καλαβρύτων) να ολοκληρώσουν  τους διαγωνισμούς μεταφοράς των μαθητών.

Η πρωτοβουλία του ΔΣ της ΕΛΜΕ να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε θετική απήχηση στη κοινή γνώμη, έτυχε προβολής από τα μέσα ενημέρωσης και πιστεύουμε ότι συνέβαλλε στο να βρεθεί λύση στο θέμα.

Χαρακτηριστικό της πίεσης που ασκήσαμε είναι ότι προσερχόμενοι στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου συναντήσαμε τους εκπροσώπους των μεταφορέων που βρίσκονταν σε σύσκεψη με τον κ. Αλεξόπουλο προκειμένου να υπάρξει επιτέλους λύση. Επιπλέον έδειξε τα μεγάλα περιθώρια συντονισμού και αλληλεγγύης που υπάρχουν ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση της πολιτικής των περικοπών και της κατεδάφισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Περιθώρια που κατά την γνώμη μας πρέπει να αξιοποιηθούν και σε άλλους τομείς όπως οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και η υποχρηματοδότηση των σχολείων.                                                               

Για το ΔΣ

                 Ο   Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

                  Ψαρράς  Σπύρος    Δημόπουλος  Βασίλης