ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   Πάτρα 16/11/2012

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,aelmeahaias@yahoo.gr   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ  ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

Συν/φισσες/φοι

Ως συνδικαλιστικό κίνημα θεωρούμε ότι καθήκον των εργαζομένων και όλων των πολιτών είναι το ενδιαφέρον για τα  «κοινά» και η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος ύπαρξης των συνδικάτων. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται, και με δυσβάσταχτα μέτρα απειλείται ακόμα και το «δικαίωμα στη ζωή», η παραπάνω ενασχόληση δεν είναι απλώς δημοκρατικό δικαίωμα  και καθήκον, αλλά και η μόνη σανίδα σωτηρίας των εργαζομένων.

Ως Δ.Σ. θέλουμε και προσπαθούμε όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να παίρνουν μέρος στις συλλογικές διαδικασίες (συνελεύσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εκλογές, κ.λ.π). Η συμμετοχή αυτή όμως θα πρέπει να είναι προϊόν υπεύθυνης προσωπικής στάσης και όχι αποτέλεσμα υπηρεσιακής υποχρέωσης ή εξαγοράς.

Έκπληξη όμως μας προκάλεσε, η απόφαση της προϊσταμένης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας να ζητήσει από τους Δ/ντες των σχολείων ενημέρωση, για το εάν προσήλθαν στα σχολεία τους όσοι συνάδελφοι δεν ψήφισαν στις εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια. Δεν κατανοούμε ποια η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης, τη στιγμή που δεν υπήρξε σαφής ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους για την υποχρέωση τους να  προσέλθουν στο σχολείο εάν δεν ψηφίσουν και με δεδομένο, τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα πρέπει να μεταβιβάζεται η ευθύνη εκ των υστέρων στους συναδέλφους και στους Δ/ντες. Γιατί το υπουργείο συνεχίζει να μην παίρνει μια ξεκάθαρη απόφαση εάν η μέρα των εκλογών για υπηρεσιακά συμβούλια είναι σχολική αργία ή όχι;΄Γιατί πετάει αλλού το μπαλάκι; Επιπλέον, η προσέλευση ελαχίστων συναδέλφων ανά σχολείο και χωρίς παρουσία Δ/ντή θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε προβλήματα σε βάρος των μαθητών και των γονιών τους, σε σχέση με το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας αυτής και την μεταφορά των μαθητών.

Τέλος με βάση όλα τα παραπάνω ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σκέψεις για επιβολή κυρώσεων σε Δ/ντες και συναδέλφους, πράγμα που θα μας βρει εντελώς αντίθετους.

Για το ΔΣ

Ο   Πρόεδρος                              Ο Γραμματέας
Ψαρράς  Σπύρος              Δημόπουλος  Βασίλης