ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄  ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Πριν αλέκτωρα φωνήσαι …»

Ο θίασος της «ελληνικής» -υποτίθεται- κυβέρνησης, άρχισε να εφαρμόζει τις εντολές των αφεντικών της.

«Βρείτε λόγους για να απολύσετε Δημοσίους υπαλλήλους». Εκθέστε τους. Στιγματίστε τους. Τα Μ.Μ.Ε.. θα σας υποστηρίξουν. Η κοινωνία θα πεισθεί ότι «καλά να πάθουν». Τι κι αν πρόκειται για ήσσονος σημασίας θέματα, όταν σφυρίζουν γύρω τους τα δις της φοροασυλίας κι οι λίστες των κολλητών, τι κι αν στιγματίζονται άνθρωποι και επαγγελματικές καριέρες, τι κι αν πετιούνται συνάδελφοι που υπηρέτησαν επί χρόνια με αξιοπρέπεια τα παιδιά σας…. Βάζουμε έναν από τους πάντα «πρόθυμους υπαλληλάκους» μας, να κάνουν-μονομερώς- την βρωμοδουλειά και φασούλι το φασούλι, θα συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτούν οι εντολείς.

Ήδη το όλον εργασιακό πλαίσιο παραπέμπει ΚΑΙ στην εκπαίδευση, στον απασχολήσιμο λευκό κινέζο «εργαζόμενο». Ωσάν τρωγλοδύτες ενοποίησαν τις περιοχές εντός νομού, ΛΙΘΟΒΟΛΟΎΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΌΤΗΤΑ και το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ, ενώ θα χρησιμοποιήσουν την υποτιθέμενη «αξιολόγηση», σαν αφορμή για νέες απολύσεις.

Αυτά συνάδελφοι δεν αποτυπώνονται σε κανένα Οργουελικό κείμενο. Είναι η πραγματικότητα, που ήδη ζούμε στο πετσί μας στην Αχαΐα και που οσονούπω, θα εγγράφεται στο καθημερινό παρουσιολόγιο των σχολείων μας. Αύριο θα είναι ο διπλανός χαμογελαστός συνάδελφος μας, μεθαύριο εσείς οι ίδιοι. «Αφορμές» θα βρούνε. Να είστε σίγουροι. Βασιζόμενοι όμως στην απραξία μας και την ανοχή μας. Άραγε ήρθε η ώρα ώστε να λάβουνε μία ηχηρή απάντηση; Ήρθε άραγε η ώρα ώστε ο μερκελιστής πρωθυπουργός μας, να διαβάσει το έργο της γιαγιάς του «το παραμύθι δίχως όνομα», για να κατανοήσει τον ρόλο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ σε μία κοινωνία;

Ειδάλλως αγαπητοί συνάδελφοι, θα καταλήξουμε σε μία άλλη λαική σοφία που αναφέρει…. «οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν».

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ….. ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΙΑ……

                               ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ…. ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 *Υ.Γ. και οι ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ θα ΚΡΙΘΟΥΝ.

 

Όλοι στην Εκδήλωση Μνήμης  για τον Νίκο Τεμπονέρα,

 Τετάρτη, 9/1/2013, στις 6 μ.μ., στο Σχολ. Συγκρότημα  << Νίκου Τεμπονέρα>>