Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                       Πάτρα,   5/2/2013                                                     

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776, aelmeahaias@yahoo.gr

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών που κινητοποιούνται για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Τα προβλήματά τους πηγάζουν από το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας και εντείνονται από την ίδια μνημονιακή πολιτική που έχει συμπιέσει επικίνδυνα το βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, από την ίδια πολιτική που επισωρεύει καθημερινά προβλήματα και στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Θεωρούμε πως η στήριξη της μικρής παραγωγής και η ενίσχυση της περιφέρειας είναι απαραίτητοι όροι της  παραγωγικής ανασυγκρότησης που χρειάζεται η χώρα μας για ν’ αρχίσει να κάνει βήματα εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί με βάναυσο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση του κόστους παραγωγής που επιφέρει η κυβερνητική πολιτική θα οδηγήσει  πολλούς αγρότες στην εγκατάλειψη της γης τους με αρνητικές συνέπειες και για τους ίδιους αλλά και για την παραγωγική ικανότητα της χώρας μας. Επίσης θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη δράση των μεσαζόντων, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια πολλών οικογενειών να καλύψουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες τους.

Πιστεύουμε πως στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να μεριμνούμε ώστε με τους αγώνες μας να μην ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους αγρότες και θεωρούμε  τον αγώνα τους για επιβίωση και αξιοπρέπεια  και δικό μας.

 

Για το ΔΣ

  Ο  Πρόεδρος     Ο  Γραμματέας

Σταμούλης  Θόδωρος        Ψαρράς  Σπύρος