ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ        Πάτρα   26/3/2013

Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610–278776, mail: aelmeahaias@yahoo.gr

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ επισκέφθηκε την Τετάρτη 20-3-2013 τη Δ/ντρια Εκπ/σης και της μετέφερε τις ενστάσεις μας όσο αφορά τη συμπλήρωση της δήλωσης περιουσιακών στοιχείων που ζητά η Διοίκηση με έγγραφό της. Οι ενστάσεις μας εδράζονται τόσο στην ερμηνεία του νόμου 3527/07 και ειδικότερα του άρθρου 28 που κάνει η Διοίκηση στο έγγραφό της, όσο και στην αρμοδιότητα που έχει για να ζητά τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και σε άλλα ανάλογα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του νόμου.

Η Δ/ντρια απάντησε ότι η όλη διαδικασία είναι σύμφωνη με το νόμο και ότι με έγγραφό της έχει ζητήσει διευκρινήσεις – τις οποίες όμως δε μας έκανε γνωστές – από το Υπουργείο και ότι εν πάση περιπτώσει υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 12 Απρίλη για την κατάθεση των στοιχείων.

Το Δ.Σ εκτιμώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, επειδή α) η απαίτηση της Διοίκησης λαμβάνει χώρα μόνο στην περιοχή μας, β) η ερμηνεία του νόμου όπως αυτός γίνεται από τη Διοίκηση γεννά σοβαρά ερωτήματα και ενστάσεις, γ) από τη συμπλήρωση των στοιχείων ενδεχομένως προκύψουν κίνδυνοι για τον καθένα μας, ο οποίος μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, πέρα από τις συνδικαλιστικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, κατέφυγε σε δικηγορικό Γραφείο προκειμένου να συνταχθεί νομικό έγγραφο,  στο οποίο θα τίθενται με τεκμηριωμένο τρόπο τα ερωτήματα και οι ενστάσεις μας και το οποίο θα κατατεθεί επίσημα στη Διοίκηση τις επόμενες μέρες προκειμένου να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις.

Συνάδελφοι για άλλη μια φορά σας επισημαίνουμε να μη σπεύσετε να υποβάλλετε δηλώσεις πριν πάρουμε έγκυρες και σύννομες απαντήσεις στα ζητήματα που έχουμε θέσει. Υπενθυμίζουμε και σε σας αλλά και στους Δ/ντές των σχολείων ότι μέχρι στιγμής η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 12 Απρίλη. Για κάθε νέα εξέλιξη που θα προκύπτει από τις ενέργειές μας θα ενημερώνεστε άμεσα.

 

                                              Για το ΔΣ

  Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος                                                                Ψαρράς  Σπύρος