Με τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων (της τάξης των 600 στους 1800 εργαζόμενους και 1100 εγγεγραμένους περ.) αποφασίστηκε νέα πενθήμερη απεργία με αύξηση της πολιτικοποίησης, της διεύρυνσης σε όλη τη σχολική κοινότητα και άλλους κλάδους εργαζομένων και με μεγαλύτερη περιφρούρηση.

Παράλληλα ζητήθηκε από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μη συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία εν μέσω απεργίας…

Η ανακοίνωση του προεδρείου:

 ******* 

Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ   ΠΑΤΡΑ 19/9/2013

                                               aelmeach-oloi-mazi_sept2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ– ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Η Γενική Συνέλευση  της Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/9/2013 στην αίθουσα του ΣΕΓΑΣ στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα πήρε τις παρακάτω αποφάσεις – ψηφίσματα:

  • Πενθήμερη απεργία την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 23-09-2013 έως και την Παρασκευή 27-09-2013 και νέα γενική συνέλευση στο τέλος της εβδομάδας.
  • Ψήφισμα ενάντια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ψήφισμα θα αναγνωσθεί απόψε ώρα 19:30 μ.μ. στην μουσική συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία στην Πλατεία Γεωργίου.
  • Αύριο Παρασκευή  20-09-2013 και ώρα 10:30 το πρωί μετά την περιφρούρηση της απεργίας στα σχολεία, παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος με αίτημα να μην γίνει καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού.
  • Συνεχίζουμε την καθημερινή περιφρούρηση της απεργίας μπροστά από τα σχολεία και καλούμε όλους τους απεργούς να συμμετέχουν ενεργά.
  • Εξουσιοδοτούμε τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ στην σύνοδο των προέδρων στην ΟΛΜΕ να μεταφέρει τις παρακάτω αποφάσεις:

α) Η ΟΛΜΕ να καλέσει το Σαββατοκύριακο τις  Ομοσπονδίες να αποφασίσουν  απεργία και συμπόρευση την επόμενη εβδομάδα

β) να καλέσει η σύνοδος  της ΟΛΜΕ τα ΔΣ και τις απεργιακές επιτροπές της Αττικής σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για να πιέσουν για τη λήψη απεργιακής απόφασης και

γ) να αποφασίσει η σύνοδος των προέδρων της ΟΛΜΕ πως αν δεν βγεί πενθήμερη  απεργία από την ΑΔΕΔΥ να γίνει κατάληψη στα γραφεία της. 

 

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ