ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  

          Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

          ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ

          ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776, aelmeahaias@yahoo.gr

Πάτρα, 20/11/2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

 

Γι’ άλλη μια φορά η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης απέστειλε έγγραφο στα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να καταρτίσουν πρόγραμμα αναπλήρωσης χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων, επικαλούμενη Υπουργικές Αποφάσεις του 2008 και του 2011.

Καταρχάς επισημαίνουμε ότι οι δύο αυτές υπουργικές αποφάσεις προτείνουν διαφορετική διαδικασία για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών και ότι υπάρχει μια ακόμα υπουργική απόφαση (αριθ. 139628/Γ2/1-10-2013) που αναφέρεται στα Επαγγελματικά Σχολεία και προτείνει διαφορετικό τρόπο αναπλήρωσης. Επισημαίνουμε τέλος ότι δεν ελήφθη υπόψη ότι κάποιες μέρες καταλήψεων συμπίπτουν με ημέρες απεργίας, οπότε δεν θα έπρεπε σε καμιά απολύτως περίπτωση να τεθεί ειδικά για αυτές τις ημέρες ζήτημα αναπλήρωσης.

Για την ουσία του θέματος: επισημαίνουμε ότι σε μια χρονιά που η κυβερνητική επίθεση  απέναντι στο δημόσιο σχολείο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τα προβλήματα που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε καθημερινά ως εκπαιδευτικοί συνεχώς πολλαπλασιάζονται, είναι τουλάχιστο υποκριτικό από την πλευρά της Διοίκησης το ενδιαφέρον για κάλυψη των χαμένων ωρών. Πολύ περισσότερο δε που τελειώνει σε λίγες ημέρες το Α΄ τρίμηνο της σχολικής χρονιάς για τα Γυμνάσια και η Διοίκηση δε φρόντισε ακόμη να καλύψει όλα τα κενά, με την κατάσταση ειδικά σε ορισμένα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης να είναι τραγική.

Επειδή λοιπόν ο μόνος στόχος της Διοίκησης είναι να δράσει τιμωρητικά απέναντι  στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών μας, που έγιναν κυρίως για το θέμα των αλλαγών στο Λύκειο και την ΤΕΕ καθώς και για το θέμα των μεταφορών, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συναινέσουν σ’ αυτή την κατάσταση.

Επειδή, από την άλλη, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα με την ύλη λόγω των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν, ειδικά στα Λύκεια που δίνουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και στη Γ΄ Λυκείου που δίνει Πανελλαδικές, προτείνουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων που θα τεθεί το ζήτημα το εξής κείμενο – θέση:

«ο Σύλλογος θεωρεί ότι δεν έχει την υποχρέωση να προτείνει τρόπους αναπλήρωσης λόγω κατάληψης, μιας και η κατάληψη δεν προέκυψε με δική του υπαιτιότητα. Παράλληλα εκφράζει τη διάθεσή του από παιδαγωγικό καθήκον να αξιοποιήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο το χρόνο που διατίθεται για να καλύψει τη διδακτέα ύλη»

 

– Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν’ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

– ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

– ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                          Ο  Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος                                                               Ψαρράς  Σπύρος