Σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και για πρώτη φορά η Αγωνιστική Παρέμβαση στην Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έρχεται πρώτη δύναμη με τρεις έδρες. Με φοβερή δουλειά, φρέσκιες ιδέες και αγωνιστικότητα πήραν την σκυτάλη την συνδ. χρονιλά 2012-2013 η Θεοδώρα Μαστραπά και ο Παντελής Αθανασίου, πλαισιούμενοι από μια μικρή ακόμα ομάδα συναδέλφων. Παρά τη καθίζηση του σωματείου, το πελατειακό υπόστρωμα που βρήκαν (εκεί έδρευαν συνδικαλιστές που γίνονταν προϊστάμενοι κατόπιν – και από ΠΑΣΚ και από ΔΑΚΕ) έφεραν την ανατροπή στον τρόπο σκέψης, δράσης και εκλογικό αποτέλεσμα.

agapes-spourgitiwnΧαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΜΕ διατηρεί κλασσικά μια οριακή δύναμη που συχνά το φέρνει στο ΔΣ με μια έδρα, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να αντρέψει τα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι εκεί η Συνεργασία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ήταν και είναι υπερβολικά ασθενική. Φέτος ήλθε τελευταία μεταξύ 6 παρατάξεων (διασπάστηκε η εκεί ΔΑΚΕ) και έχασε και τη μοναδική έδρα στο ΔΣ. Επίσης χαρακτηριστικό υπήρξε ότι διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ (ΠΑΣΚ/Προοδευτική Ενότητα) ήταν υποψήφιος (Σ. Σ.: ο Κ. Δ.), πράγμα που ευθέως έτσι δεν το είχε πράξει ποτέ τέτοιο μέλος, ούτε από την ΠΑΣΚ, ούτε από την ΔΑΚΕ, ούτε στο Αίγιο, ούτε στην Πάτρα!!!!….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Β’ ΑΧΑΪΑΣ – 26/11/2013

Ψήφισαν 227 σε σύνολο 414
Έγκυρα 214
Άκυρα 8
Λευκά 5

Έλαβαν:

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

71

3

Θ. Μαστραπά

Π. Αθανασίου

Ρ. Μαλλή

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

48

2

Κ. Δημητρακόπουλος

Φ. Φιλίππου

ΔΑΚΕ

35

1

Ανδρ. Στεφανοπούλου

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

33

1

Παν. Παπαναστασίου

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΙΩΓΜΟ

16

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

11

Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται:

Διαμαντόπουλος Ανδρέας (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.)

Ρέλλας Παναγιώτης (ΔΑΚΕ Δ.Ε.)

Σόγιας Αντώνιος (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)

Η πλειοψηφούσα σύμβουλος

του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού

Θεοδώρα Μαστραπά

ΥΓ: Για την Ιστορία οφείλουμε να σημειώσουμε και τα εξής:

Η πρώην Εκπ. Παρέμβαση ως «Αριστερή Πρωτοβουλία» στην Β΄ ΕΛΜΕ Αχαϊας ανασυστήθηκε με πρωτοπόρο τον Νεκτάριο Καζάνη (με απόσπαση) και μια χούφτα αγωνιστών συναδέλφων της περίοδο 2011-2012.  Την ίδια περίοδο επανήλθε στην Β΄και Γ΄περιοχή, ως αιρετός  αυτή τη φορά της Εν. Αγων. Κίνησης, ο Παν. Μπούρδαλας, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος της εκεί Εκπ. Παρέμβασης την περίοδο 1989-1993, όπου και την εκπροσώπησε τις 3 από τις 4 φορές στο ΔΣ. Τις δυο προηγούμενες χρονιές στο ίδιο ΔΣ, αλλά με με άλλο όνομα του σχήματος, το οποιο εκπροσώπησαν τα γνωστά στελέχη της Εκπ. Παρέμβασης στην Αχαϊα (Αντ. Ναξάκη και Βαγγ. Αγγελοωστόπουλο).