Ψήφισμα Καταγγελίας και Αλληλεγγύης

 Antonopoulos-Paulos_xeiropedes_8-1-2014

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και οι συλλήψεις διαδηλωτών ούτε τρομοκρατούν ούτε αποτρέπουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός συνέβη χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής με ό,τι αυτά συνεπάγονται. Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτεται και το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση, απόφαση που φτάνει στο σημείο να καταργεί δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του Π. Αντωνόπουλου από όλες τις κατηγορίες. Το ζητάμε σήμερα μάλιστα που είναι η μέρα μνήμης και τιμής του συναδέλφου μας και συναδέλφου του Παύλου Αντωνόπουλου, Νίκου Τεμπονέρα.

 

Πάτρα 9-1-2014

 

Από το ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας

Άγγελος Μπουμπούλης, από το Μέτωπο Αντίστασης Εκπαιδευτικών

Αστέριος Λάμπρου, από την Ταξ. Συσπείρωση….

Θόδωρος Σταμούλης, από το από το Μέτωπο Αντίστασης   Εκπαιδευτικών

Παναγιώτης Γκόβας, από την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Παναγιώτης Μπούρδαλας, από την Εκπαιδευτική Παρέμβαση Αχαΐας