ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 12/03/2014

Καταγγελία της ΕΛΜΕ

 

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαιας και η επιτροπή αγώνα καταγγέλλουμε σήμερα από το χώρο της κατάληψης της Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης και των αντίστοιχων Υπουργείων της: ΥΠΑΙΘ,  «Διοικ. Μεταρρύθμισης» και «Υγείας» που αφορά το οργανωμένο σχέδιο απόλυσης μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων – καθηγητών του στενού δημόσιου τομέα. Συναδέλφων των οποίων λήγει η διαθεσιμότητα σε λίγες μέρες (22 Μαρτίου 2014).

Απαιτούμε:

α) Παράταση της διαθεσιμότητας με όλες τις προϋποθέσεις που απορρέουν από την δημοσιοϋπαλληλική τους σχέση έως ότου απορροφηθούν με μετατάξεις στις νέες οργανικές τους θέσεις.

β) Να αποσυρθεί πάραυτα το άρθρο 41 του ν/σ που έρχεται για ψήφιση σήμερα στη Βουλή, δεδομένου ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών δεν υπάρχουν ακόμα (!!!) «τελικοί πίνακες διάθεσης» από «το αρμόδιο όργανο» (ΑΣΕΠ).

γ) Στη συνέχεια αυτών να οριστούν ανά ειδικότητα και Νομό όλες οι αναγκαίες θέσεις ώστε όντως να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι στις αντίστοιχες θέσεις και στο Νομό.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                 Μπούρδαλας Παναγιώτης