ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, ιστολόγιο: http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 06/04/2014

Ενημερωτικό Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση (Δευτέρα 31-3-2014) το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας πήρε τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

1) Την Τρίτη 1 Απρίλη μετά από ανοικτό κάλεσμα του ΔΣ και της Γ.Σ. συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας οι μισοί περίπου Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολείων της περιοχής μας.
Μετά από γόνιμη συζήτηση, όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα τα σχετικά με την αντίσταση του κλάδου στην ΑΕΕ, προέκυψε με πρωτοβουλία των Διευθυντών το γνωστό ψήφισμα των 21 Διευθυντών και Διευθυνριών, των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση του Δ.Σ..  (Έγιναν 22).
Οι υπόλοιποι δ/ντές-δ/ντριες μπορούν να συνυπογράψουν, κατά το δυνατό μέσα στην υπόλοιπη εβδομάδα, μέσω του e-mail της Α΄ ΕΛΜΕ (aelmeahaias@yahoo.gr). Περιμένουμε από τους Διευθυντές και άλλες ενέργειες.

2) Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ επεξεργάζεται σχέδιο συλλογικών και προσωπικών αντιδράσεων αφού στα σχολεία οι Διευθυντές, μετά τη νέα εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου, έχουν αναθέσει «ομάδες εργασίας» που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων της περιοχής ευθύνης μας. Πάντως ούτως ή άλλως όταν κληθείτε να υπογράψετε ότι λάβατε γνώση της συμμετοχής σας σε ομάδες εργασίας, να το κάνετε «με κάθε επιφύλαξη για την νομιμότητα και κάθε νόμιμου δικαιώματός σας».
Συγκεκριμένα τα σχολεία που δεν συναίνεσαν με αποφάσεις στους συλλόγους διδασκόντων, συνήθως με ομοφωνία, μετά τα 26 πρώτα σχολεία που έχουμε δημοσιεύσει, έχουν προστεθεί τουλάχιστον άλλα 33, δηλαδή τουλάχιστον 64 σε σύνολο 83, περ. 77,1%.

3) Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου της περιοχής μας, δεδομένου ότι δεν έχει συγκροτηθεί το Νομ. Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, με δικό τους πλαίσιο για την συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη. Το κοινό κάλεσμα, αλλά και το ιδιαίτερο της Α΄ ΕΛΜΕ θα είναι στα σχολεία σας και στον ηλεκτρονικό και λοιπό τύπο.

4) Έχουμε ήδη καλέσει τους συναδέλφους στα σχολεία για διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων και όχι μόνο όλης της σχολικής κοινότητας για το λεγόμενο «νέο σχολείο» και άλλα σχετικά ζητήματα (π.χ. νέο πειθαρχικό δίκαιο, διαθεσιμότητες/απολύσεις, Τράπεζα θεμάτων, νέα αναλυτικά προγράμματα, αλλαγές στις αναθέσεις, ΑΕΕ, κλπ). Ήδη κάποια σχολεία έχουν ξεκινήσει. Να καλείτε και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ σε αυτές τις συναντήσεις.

Τριπλό κάλεσμα

α) Οι συνάδελφοι να μη σπεύσουν να υλοποιήσουν καμιά εργασία σχετική με την ΑΕΕ,

β) Να επιδώσουν στη Διεύθυνση του σχολείου δήλωση εναντίωσης και επιφύλαξης για το νόμιμο της ανάθεσης και για κάθε νόμιμο δικαίωμα, ατομικά είτε συλλογικά. Το ΔΣ επεξεργάζεται ήδη σχέδιο.

γ) Καλούμε τους αντιπροσώπους των σχολείων και την ανοικτή επιτροπή αγώνα σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 7/4/2014 στις 7:30μμ.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Ψαρράς Σπύρος                   Μπούρδαλας Παναγιώτης