ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                  Πάτρα 13-10-2014                                           

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.comaelmeahaias@yahoo.gr

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι-ισσες

Η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Αχαΐας και όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Προέδρων και Συνεδρίου έχουν ταχθεί κατά της αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και έχουν αποφασίσει την ακύρωσή της στην πράξη.   Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου έχει ταχθεί κατά της αξιολόγησης με ψηφίσματα και πρακτικά συλλόγων στις σχολικές μονάδες.

Συνεχίζουμε ενωτικά, αποφασιστικά, μαχητικά να ακυρώνουμε στην πράξη αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση και δεν επιτρέπουμε να υπονομευτεί καμία από τις αποφάσεις άρνησης συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων των σχολειών μας, υπερασπιζόμαστε τη μέχρι τώρα στάση του συνόλου σχεδόν των συναδέλφων  και τους καλούμε να συνεχίσουν να απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία, καλούμε κάθε συνάδελφο να μη δεχτεί να υποκύψει σε πιέσεις ή ψεύτικες υποσχέσεις για δήθεν μισθολογική εξέλιξη και να μην αποδεχτεί «εθελοντική» αξιολόγηση.

Στην κατεύθυνση αυτή:

α) Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων μας να μη σπεύσουν να συγκαλέσουν συνεδριάσεις Συλλόγων μέχρι το τέλος του Οκτώβρη  ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης και διαβούλευσης μέσα στους Συλλόγους. Θυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή του ετήσιου προγραμματισμού της ΑΕΕ είναι η 30 Νοέμβρη. Όπου κριθεί σκόπιμο μπορούν να κληθούν να συμβάλλουν στη συζήτηση και στην ενημέρωση και τα μέλη του ΔΣ.

β) Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί σε έκτακτη  Γ.Σ την  Τρίτη  21-10-2014 και ώρα 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας με θέμα: Αυτοαξιολόγηση – Αξιολόγηση

γ) Σας αποστέλλουμε επίσης ενημερωτικό σημείωμα της ΟΛΜΕ για την απεργία -αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                            Ο       Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                                                        Γκόβας Παναγιώτης