ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                               Πάτρα,  1/11/2014

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, http://aelmeahaias.wordpress.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αναφορικά με την ανακοίνωση – απάντηση της ΕΣΗΕΠΗΝ* και στο βαθμό που μας αφορά, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Δε συνάδει με την ιστορία και τη δράση της Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ διαχρονικά οποιαδήποτε αναφορά σε προσπάθεια φίμωσης ή απαξίωσης του δημοσιογραφικού έργου, πολύ περισσότερο που η μέχρι τώρα συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει θετικό πρόσημο. Επομένως η όποια τέτοια επισήμανση δεν μας αφορά.

β) H ανακοίνωση της ΕΛΜΕ έκανε κριτική σε δημοσιεύματα που παρουσίασαν το συμβάν με υπερβολικό, σοκαριστικό τρόπο και μάλιστα κάποια από αυτά συνοδεύονταν και από φωτογραφικό υλικό. Η ανακοίνωση στο σημείο β) αφορούσε κατά λέξη «τα όποια φαινόμενα ανθρωποφαγίας και κανιβαλισμού που εμφανίσθηκαν σε ορισμένα μέσα γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου» και δεν αναφερόταν στο σύνολο ή  στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, τοπικών ή πανελλαδικών. Έτσι δημιουργεί εύλογη απορία η αναφορά σε στοχοποίηση ή φίμωση των δημοσιογράφων γενικά.. Άλλωστε οι πολίτες έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην πληροφόρηση και κρίνουν και την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της παρουσίασης του συμβάντος.

γ) Η επώνυμη δημοσιογραφία και η ευσυνείδητη και πιστή καταγραφή των γεγονότων είναι θεμέλια της ανεξαρτησίας του Τύπου και δεν έχουν καμία σχέση με τον κιτρινισμό και τη σκύλευση προσώπων και καταστάσεων. Αυτές οι συμπεριφορές καυτηριάζονται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

δ) Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ περιείχε και άλλα 3 καίριας σημασίας σημεία που αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στο δημόσιο σχολείο και θα περιμέναμε τουλάχιστο αυτά να τύχουν ενός ευρύτερου σχολιασμού, ακόμα και με κριτική διάθεση, γιατί αφορούν το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.

ε) Το δικαίωμα υπεράσπισης των μελών του Σωματείου μας είναι υποχρέωση που δεν εκχωρείται ούτε απεμπολείται έναντι ουδενός. Είναι προφανές ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για κάθε συνδικαλιστικό φορέα όταν θίγεται συνολικά ή κάποιο μέλος του.

Η Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ δεν προτίθεται να επανέλθει στο θέμα. Με την ανακοίνωση του Συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου και της ΕΛΜΕ καταγράφηκε η πραγματική διάσταση των γεγονότων και ως εκ τούτου η όποια περαιτέρω συζήτηση επί του συγκεκριμένου συμβάντος μόνο ζημιά προξενεί στο δημόσιο σχολείο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για το ΔΣ

         Ο Πρόεδρος                                                                                    O    Γραμματέας

Ψαρράς  Σπύρος                                                                            Γκόβας Παναγιώτης

*

http://www.attacktv.gr/news/Pages/view.aspx?nID=31425