Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄ Αχαϊας, αυτόνομο σχήμα του Δικτύου των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων Δ.Ε.

Πάνω στο κύμα, με αφορμή τις εκλογές για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες, -οι

Σε μια περίοδο λαϊκής και κινηματικής χαλαρότητας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ φαινόταν δήθεν να παλινδρομεί, στην πραγματικότητα «προετοιμάζει» το 3ο μνημόνιο, στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας  οι εκλογές καθορίστηκαν:

α) Από μεγάλη αποχή (κοντά στο 50%), ενώ οι αυταπάτες και η λογική να ψηφιστούν οι «δικοί μας» νέοι (;) Δ/ντές έχει την ανάποδη λογική. Την ίδια στιγμή η «Διοίκηση» έδωσε «προκλητικά» το παρόν «ενδιαφερόμενη» για την ΟΛΜΕ… Επαναλήφθηκε το σκηνικό το 1/3 των ψηφοφόρων για το ΔΣ να μη ψηφίζει σε εκλογές για ΟΛΜΕ και να αντικαθίσταται κατά μέρος από άλλους…

β) Από τη συσπείρωση στις παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα εξουσίας, μηδέ της ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) εξαιρουμένης.

γ) Την αναπαραγωγή της στήριξης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπου στη λογική της φθαρμένης μεταπολίτευσης το ΜΕΤ.Α./ΣΥΝ.ΕΚ. ήλθε πρώτο, όπως παλιότερα ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ.

δ Από την κυριαρχία μιας ηττοπαθούς αντίληψης, ότι κάποιοι όντως «αγώνες δικαιώθηκαν», ενώ τα βασικά αιτήματα για μας, το σχολείο και το λαό είναι ακόμα μπροστά μας.

ε) Την επιστροφή της Εκπ. Παρέμβασης στον 1 αντιπρόσωπο (11-5-2009) και στην 4η θέση, χάνοντας όπως και τότε, τον 2ο που ξανακέρδισε σε κινηματική φάση (2013). Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι φέτος η εκπ. Παρέμβαση έχει ανανεωθεί κατά 50%, αφού η φιλο-ΣΥΡΙΖΑ τάση εδραιώθηκε στο ΜΕΤ.Α.. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι φέτος χάσαμε από το σχήμα μας -και μνημονεύουμε και πάλι- τους συναδέλφους συναγωνιστές: Λίτσα Χ., Γιάννη Κ. και Κώστα Μ.

Συνάδελφοι, -ισσες

Οι ευχαριστίες στους σταθερούς και σταθερές της Εκπ. Παρέμβασης είναι αυτονόητες. Εμείς ήδη   κάνουμε πάντως τους απαραίτητους αναστοχασμούς και θα ανατροφοδοτηθούμε πάλι μ’ εκείνες τις κινήσεις, τις ανάλογα αναγκαίες. Για να γίνει πάλι το σχήμα ηγεμονικό στα μυαλά και τις ψυχές των συναδέλφων. Ο νέος «πασοκισμός» δεν πρέπει να εδραιωθεί…

Οι αγώνες είναι μπροστά μας με κεντρικό σύνθημα: «πάσει θυσία εργατικά, εκπαιδευτικά, κλπ, δικαιώματα». Οι μικρές/σπουδαίες νίκες μας έχουν ήδη απορροφηθεί, το άρθρο 45 όμως για τον προγραμματισμό-αξιολόγηση/αποτίμηση του ν/σ Μπαλτά-Κουράκη μας περιμένει το Σεπτέμβρη, όπως ο μισθός, το ασφαλιστικό εν γένει, το σχολείο, κλπ.  Ας μη χαλαρώνουμε άλλο. Η νέα αρχή ας γίνει με ανασύνταξη των δυνάμεων και το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Πάτρα, Ιούνιος 2015, https://eparemvasiax.wordpress.com/

****

Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές στις 10 Ιούνιου 2015: 2015_06_10_OLME_APOTELESMATA ELME & ONOMATA SINEDRON 17 SINEDRIO

******

Σταυροδοσία Εκπ. Παρέμβασης

1) Παν. Μπούρδαλας, 67, εκλέγεται

2) Ντ. Μπελερή, 32, α΄αναπλ.

3) Βάσ. Μούρτζη, 29, β’ αναπλ.

4) Μαρ. Μουρατίδου, 26, γ΄αναπλ.,

………………………………………………………

5) Κ. Βολτέας, 20

5) Αθ. Καλλιμάνη, 20

7) Αρης Καζάνης, 19

8) Διον. Ασπρογέρακα, 18

9) Ηλίας Αηδονίδης, 16

10) Βαγγ. Αγγελοκωστόπουλος, 15

11) Θεόδ. Φουντάς, 12

12) Βασ. Ζενζεφύλης, 11

12) Γιώργ. Μπαλάνος, 11

κλπ