Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄Αχαΐας, αυτόνομο μέλος των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων Δ. Ε.

ΟΙ  ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ  «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ»!!!

Το Πολυτεχνείο ζει στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής των μνημονίων και  των αντιλαϊκών πολιτικών, κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΕSM.

Σε μια εποχή που όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» η εξέγερση  των φοιτητών σηματοδότησε το τέλος της  αμερικανοκίνητης  χούντας των συνταγματαρχών και όπλισε μεαυτοπεποίθηση το λαϊκό-εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Τα γεγονότα της Νομικής, η εξέγερση του Πολυτεχνείου το ‘73, η πτώση της χούντας το ‘74 αλλά και η κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου, είναι σταθμοί στη νεοελληνική ιστορία που τροφοδότησαν τις κινηματικές διαδικασίες που αναπτύχθηκαν τα επόμενα χρόνια ενάντια στη λογική της σιωπής, της ηττοπάθειας και της απομαζικοποίησης.

Το Πολυτεχνείο έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους συστημικούς  μονόδρομους που του προτείνουν οι κυρίαρχοι και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού –εργατικού κινήματος και την επιβολή κατακτήσεων.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  παραμένει απόλυτα επίκαιρο και στο σήμερα και συμπυκνώνει με διαχρονικό τρόπο τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Το σημαντικό, επιτυχημένο βήμα της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, με τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, η  απεργία των ναυτεργατών, η μαζική-έμπρακτη  εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής κρίσης-, φέρνουν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Φέρνουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε όλο το αστικό μνημονιακό πολιτικό μπλοκ ( ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και τη νεοναζιστική και φιλοχουντική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).

Σήμερα που η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο δέχονται μια τεράστια, διαλυτική επίθεση από την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος και καθήκον να υπερασπίσουν  το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς και να παλέψουν  ενάντια στο σχολείο της αγοράς.

ΟΛΟΙ στους δρόμους για να δηλώσουμε τη θέλησή μας να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για ναυπάρξει κοινωνική λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση, για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, για να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Να μη σκύψουμε το κεφάλι στη βαρβαρότητα. Να διαμορφώσουμε τους όρους της ρήξης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της πείνας, της προσφυγιάς, του φασισμού, του ιμπεριαλισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ της ΕΕ, της Ρωσίας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ και στην παλαϊκή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Σις  6.00 μ.μ. έξω από το Παράρτημα επί της Κορίνθου

Πάτρα, 16-11-2015