ΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.grhttp://aelmeahaias.wordpress.com

Αρ. Πρωτ.: 21, Πάτρα, 24/02/2015

Προς: Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Κα Πιερρή Ευγενία

Σας ενημερώνουμε πως στην Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε στις 26/11/2014 κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε μεταξύ άλλων, ψήφισμα που αναθέτει στο νέο ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής σας από το Σωματείο επειδή όντας μέλος της ΕΛΜΕ, συμμετείχατε στην υλοποίηση της πρόσφατης διαδικασίας αξιολόγησης των Διευθυντών των σχολείων και δεν κάνατε χρήση της Απεργίας-Αποχής που είχε κηρύξει η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ η παραπάνω πρόταση θα τεθεί ως προ ημερησίας διατάξεως θέμα σε επόμενη Συνέλευση του Σωματείου που θα έχει απαρτία και απαιτεί πλειοψηφία ¾ των παρόντων για να υλοποιηθεί. Μέχρι τότε έχετε τη δυνατότητα σύμφωνα με το καταστατικό, να καταθέσετε τη θέση σας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ με όποιον πρόσφορο τρόπο επιθυμείτε ή να πράξετε το ίδιο στη Γενική Συνέλευση.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Ψαρράς Σπύρος

****

ΨΗΦΙΣΜΑ  εκλογοαπολογιστικής Γεν. Συνέλευσης  2014

«Τον Αύγουστο 2014, όλοι οι περιφερειακοί Δ/ντες «αξιολόγησαν» τους Δ/ντες Β΄θμιας Εκπ/σης και μαζί με τους καθοδηγητές των Σχολικών Συμβούλων, τους συμβούλους. Ελάχιστοι σχολικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν συνολικά και κανένας Δ/ντης Εκπ/σης στη χώρα. Μετά τη Γνική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ και την Απεργία-Αποχή, η Δ/ντρια Εκπ/σης και όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν έκαναν χρήση της Απεργίας-Αποχής. Έτσι ξεκίνησαν την διαδικασία αξιολόγησης των Δ/ντων των Σχολείων. Για όλους αυτούς τους λόγους που ο οργανωμένος κλάδος έχει αποφασίσει και ενεργοποιώντας την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η Γενική Συνέλευση προτείνει στο νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές της ΕΛΜΕ, να κινήσει την διαδικασία διαγραφής από την Α ΕΛΜΕ Αχαΐας όλων των εξωτερικών αξιολογητών (Δ/ντρια Β΄θμιας, Σχολικών Συμβούλων, μονίμων σε επιτροπές εξωτερικής αξιολόγησης) που είναι μέλη της.»

******

ΥΓ 27-11-2015: Στην φετινή εκλογοαπολογιατική Γεν. Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις 26-11-2015 η Γεν. Συνέλευση δέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία να μπει το θέμα στη Γεν. Συνέλευση και κατόπιν μετά από σύντομες τοποθετήσεις με ποσοστό που άγγιξε το 90% έγινε η διαγραφή από το σωματείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε παρέστη στη Γεν. Συνέλευση δια ζώσης, ούτε έστειλλε κείμενο στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να στηρίξει την πλευρά της…