Εκπαιδευτική Παρέμβαση 

Α΄Αχαΐας, αυτόνομο μέλος του πανελλαδικού Δικτύου Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων Δ. Ε.

Αυτή η εκλογο-απολογιστική Γεν. Συνέλευση είναι διαφορετική…

Γιατί οι Εκπαιδευτικοί δεν παραδίνονται, ο αγώνας συνεχίζεται!

1) Γιατί οι αυταπάτες τέλειωσαν για τα στρατόπεδα του «ιδιότυπου πόλεμου», που με ειδικό σχέδιο και ένταση κάνουν 6 χρόνια. Από τη μια μεριά (ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων) και από την άλλη η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός, ο λαός που κατά 62% ζήτησε τη ρήξη με ΕΕ και ξεπουλήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός που γέμισε τους δρόμους στις 12 Νοέμβρη και έδειξε ότι είναι ακόμα εδώ.

2) Γιατί τώρα ανοίγουν επί της ουσίας οι στρατηγικές αναδιαρθρώσεις της σημερινής έκφρασης του κεφαλαίου (νεοφιλελευθερισμός) στα δημόσια αγαθά, στη δημόσια περιουσία, στα συλλογικά υποκείμενα, αλλά και στην ραγδαία φτωχοποίηση που ξεπερνά τις κλασσικές συνταγές λιτότητας: ασφαλιστικό–συνατξιοδοτικό, ΤΑΥΠΕΔ, πλειστηριασμοί, νέος προϋπολογισμός, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστική εργασία, μισθολόγιο-φτωχολόγιο, πλήρης ιδωτικοποίηση του δημόσιου τομέα μέχρι εκεί που παίρνει, εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών, δημιουργία «κρατικών υπαλλήλων» για πλήρη κινητικότητα, ραγδαία αύξηση ελαστικών μορφών εργασίας και δημιουργία «στελεχών» με «δημοκρατικές επιφάσεις»…., στην εξωτερική πολιτική με πλήρη στοίχιση πίσω από τους φασίστες της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

3) Είμαστε αναγκασμένοι να βαθύνουμε οριζόντια και κάθετα τις συνδικαλιστικές μας δυνατότητες χωρίς «αγκυλώσεις» και να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρον τις δομές που ήδη διαθέτουμε:  α) «Αρμέγουμε» πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες και για αυτό ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ χωρίς μισόλογα. β) Δημιουργούμε οριζόντιες συμμαχίες χωρίς «καπέλα». Δηλ. οφείλουμε στην Αχαΐα, ΕΛΜΕ, Συλ. Δασκάλων-νηπιαγωγών, σύλλογος ΔΕΠ, Σωματείο καθαριστριών ή φυλάκων, σωματείο διοικ. Υπαλλήλων, σωματεία δημόσιου τομέα, σωματεία ιδ. τομέα να οδηγηθούμε σε μια συμμαχία παλεύοντας και για τα μεγάλα θέματα και για τα «μικρά». γ) Πραγματοποιούμε συμμαχίες σε επίπεδο εργασίας (π.χ. στα σχολεία: σύλλογοι καθηγητών, σύλλογοι γονέων, μαθητές, καθαρίστριες κλπ) δημιουργούμε και αναζητούμε και νέες δομές, στόχους και μορφές αγώνα.)

4) Στην σημερινή φάση της όξυνσης σηματοδοτούμε την ταξική μας πλευρά και με κινήσεις που είναι αναγκαίες για το ξεκαθάρισμα ρόλων και μεταξύ «συναδέλφων»: Προχωράμε στην υλοποίηση της διαγραφής όσων έμπρακτα και σε κρίσιμες φάσεις (π.χ. ατομική αξιολόγηση) απαξίωσαν τον οργανωμένο κλάδο και «αυτομόλησαν» στο μνημονιακό στρατόπεδο με πράξεις. Γι’ αυτό θεωρούμε αναγκαία τη διαγραφή της Διευθύντριας εκπ/σης, αφού δεν «αυτοπροστατεύτηκε» ζητώντας αναστολή συμμετοχής η «ίδια» απ’ αυτό. Δεν κάνουμε δηλ. τίποτα άλλο απ’ αυτό που ψηφίστηκε στην αντίστοιχη περσινή Γεν. Συνέλευση.

5) Με οργανωμένο τρόπο αναβαθμίζουμε και ποικίλουμε τις δράσεις μας τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά για την βίαιη κινητικότητα συναδέλφων απ’ ΟΛΕΣ τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ στα Δ.ΙΕΚ της κατάρτισης, τα «τεχνητά πλεονάσματα» που δημιουργούν παραβιάζοντας ακόμη και τα προσχήματα, που ούτε ο «Αρβανιτόπουλος» έκανε…. Σωστά λοιπόν μεταφέρθηκε το ζήτημα σ’ αυτή τη Γεν. Συνέλευση από το ΔΣ (αφού αυτό έχει κυρίως συντονιστικό ρόλο) και επομένως το βάρος της συζήτησης πρέπει να μειωθεί από τα «εκλογικά» στα μεγάλα ζητήματα της συγκυρίας.

6) Συζητάμε και συντονιζόμαστε με ανοικτή επιτροπή αγώνα  για καλύτερη κατά το δυνατόν επιτυχία της νέας Γεν. Απεργίας στις 3 Δεκέμβρη, ξεπερνώντας το «αριστερό» ΣΟΚ και ΔΕΟΣ…

7) Προετοιμάζουμε την επόμενη Γεν. Συνέλευση πριν τις 5 Δεκέμβρη (Σύνοδος Προέδρων) με βάση τις γενικές αποφάσεις του κλάδου (17ο συνέδριο και όχι μόνο) και αυτές που συλλογικά θα πάρουμε.

 

Πάτρα, 26-11,2015,  https://eparemvasiax.wordpress.com/