ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.grhttp://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 15/03/2016

Ι) Κάλεσμα προς τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Πέμπτη 17-03-2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σας καλεί να προσέλθετε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων), την Πέμπτη 17-3-2016 και ώρα 13:30, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, στην τροπολογία του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η οποία έμμεσα καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και υποβαθμίζει την Ειδική Εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη 17-03-2016 προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος των σχολείων (12:00 – 14:00)

******

ΙΙ) Θέμα: Υποβολή προτάσεων για Ίδρυση, Προαγωγή, Υποβιβασμό και Κατάργηση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Π/θμιας Εκπ/σης  και Τμημάτων  ‘Ένταξης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης

Σχετ: Η αριθμ.πρωτ.36548/Δ3/02-3-2016 (ΑΔΑ: 7ΒΨΦ4653ΠΣ-30Ψ) Υπουργική Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το Δ.Σ. της A ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να αντισταθούν στην συρρίκνωση και την υποβάθμιση της ΕΑΕ. Στην κατεύθυνση αυτή:

  1. Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται για την ίδρυση Τ.Ε.
  2. Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών των σχολείων ευθύνης μας να συνεδριάσουν άμεσα, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης: «Ίδρυση Τμήματος Ένταξης στη σχολική μονάδα». και να αποφασίσουν να προτείνουν την ίδρυση Τ.Ε.
  3. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔΔΥ, Σύμβουλο ΕΑΕ, ΔΔΕ, ΠΔΕ, Υπουργείο), να κάνουν δεκτές τις προτάσεις όλων των σχολικών μονάδων.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                               Ψαρράς Σπύρος