Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄ Αχαΐας, αυτόνομο μέλος των Αγων. Παρεμβάσεων Δ.Ε.

Η  Παρέμβαση δεν συναινεί …

Η Παρέμβαση για το δήθεν συναινετικό κάλεσμα του Περιφ. Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας για την  «Ειδική Αγωγή», τοποθετήθηκε  ξεκάθαρα στο  Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας τη Δευτέρα 28-3-2016, και  ενημερώνουμε τον κλάδο τους συναδέλφους στους γονείς στους μαθητές. Δεν θα δώσουμε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Πολιτικό Προϊστάμενο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συναίνεση και χώρο να μιλάει για συν-διαχείριση και συν-ευθύνη στις επιλογές που εφαρμόζει και θα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση.

Θεωρούμε την πρόσκληση που απευθύνει  προς την ΕΛΜΕ και φορείς για διάλογο στημένο πολιτικό παιχνίδι.

Την ώρα που βάζει την σφραγίδα της η κυβέρνηση σε μέτρα καταστροφικά και  διαλυτικά για τον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις που επισκεφθήκαμε τον Διευθυντή και φύγαμε με αρνητική σε όλα απάντηση.

  • Κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ
  • Διαθέσεις συναδέλφων με εντολή «αποφασίζουμε και διατάσουμε» στα Δ.ΙΕΚ.
  • Τώρα εφαρμόζεται η εντολή «αποφασίζουμε και διατάσουμε να περικοπούν οι δαπάνες για την μεταφορά μαθητών με το ΦΑΚΕΛΩΜΑ του Ε1».
  • Είναι γνωστή η «Ντροπολογία – Τροπολογία Φίλη», που ψηφίστηκε για την Ειδική αγωγή και που θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη.
  • Είναι γνωστό επίσης τι γίνεται τώρα στην Τεχνική Εκπαίδευση με την κατάργηση των Ειδικοτήτων, επέκταση της Μαθητείας και σχεδιασμός χρησιμοποίησής με όρους φτηνής, ευέλικτης και ασυνατξιοδότητης απασχόλησης υπέρ των εργοδοτών και εις βάρος της εκπαίδευσης.
  • Και φυσικά πλέον γνωρίζουμε τι θα συμβεί με το νέο Μισθολόγιο και τι ετοιμάζουν με το Μεγάλο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, παρέα με τη νέα υπερ-φορολόγηση και τα κόκκινα δάνεια

Από  αυτή την Κυβέρνηση και από τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» έχουμε πάρει τα μηνύματα μας: Αρκετές φορές φέτος πήγε η ΕΛΜΕ και γύρισε με την πλήρη απαξίωση και την πλήρη άρνηση. Δεν θα συναινέσει η εκπαιδευτική Παρέμβαση στα πολιτικά παιχνίδια της Κυβέρνησης.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε την αξία της  αντιπολίτευσης στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλουμε να έχουμε ξεκάθαρο ρόλο και εκτιμούμε ότι οι συνάδελφοι και το εκπαιδευτικό κίνημα καταλαβαίνουν τα τερτίπια της εξουσίας όσο και αν φτιασιδωθεί όσο και αν είναι μεταλλαγμένη.

 

Απεργούμε – Διαδηλώνουμε και Είμαστε απέναντι στην Πολιτική Κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ και σε αυτούς που την εφαρμόζουν σε Κεντρικό και Τοπικό επίπεδο.

Αυτός είναι για μας ο ρόλος του Σωματείου και των συνδικαλιστών.

Πάτρα, 30-03-2016