Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Αχαΐας, αυτόνομο μέλος των Αγων. Παρεμβάσεων Δ.Ε.

Αντί για «Καλό Πάσχα»: κ. Περιφερειακέ Διευθυντή Εκπαίδευσης, εσείς και πολλοί από εμάς, θα κάνουμε Πάσχα, οι καθαρίστριες των σχολείων μας όμως;

Από την αρχή της χρονιάς η Εκπαιδευτική Παρέμβαση Αχαΐας έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους εντός του Δ.Σ της ΕΛΜΕ αλλά και σε κάθε συνάντηση με τον Περιφερειακό το θέμα της μη Πληρωμής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ των δεδουλευμένων των συμβασιούχων Καθαριστριών των σχολείων.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Κύριε Περιφερειακέ,

Μπαίνουμε στην μεγάλη εβδομάδα και, οι εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, με ευθύνη της Κυβέρνησης, παραμένουν απλήρωτες από τα Χριστούγεννα (!), δηλαδή εδώ και 4 μήνες δεν έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ. Είναι και δικιά σας ευθύνη αλλά και της Κυβέρνησης σας να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους τα οποία δεν ξεπερνούν και τα 300 Ε το μήνα, μια πενιχρή αμοιβή την όποια εσείς τους στερείτε ως Κυβέρνηση από τις οικογένειες τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που έχει βγάλει πρόσφατα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει

«Δεν μπορεί πια οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, να αγωνίζονται ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, να τις εμπαίζει, να τις κοροϊδεύει και να μην καταβάλει έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη διελκυστίνδα στην οποία η Πολιτεία έχει εμπλέξει τις εργαζόμενες και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, τόσο προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, οι αμοιβές των εργαζομένων».

ΥΓ: Δεν θα μείνουμε απαθείς. Έτσι όπως πάει με χίλια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα επιτρέψουμε τα ερχόμενα Χριστούγεννα να μη γιορτάσουν και οι χιλιάδες αναπληρωτών, που σχεδιάζεται να σφαγιαστούν με απόλυση…

Πάτρα, 22-04-2016