ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

A ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776, mail: aelmeahaias@yahoo.gr, http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα,   8/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Αναγνωστοπούλου Σίας, με τους συνδικαλιστικούς φορείς της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και εκπροσώπους Γονέων και Κηδεμόνων»   

Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην επικοινωνιακή φιέστα της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που μόνο σκοπό έχει την επικύρωση και νομιμοποίηση της πολιτικής συρρίκνωσης και διάλυσης του Δημόσιου σχολείου.

Άλλωστε για όλα τα θέματα που μας καλεί η Κα Αναπληρώτρια Υπουργός, η Κυβέρνηση  έχει  πάρει ήδη  αποφάσεις.

  • Καλούμε και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς και τους εκπροσώπους Γονέων και Κηδεμόνων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη σύσκεψη.
  • Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:30.

Για τους παραπάνω λόγους κηρύττουμε διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας  8:00 – 11:00 την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                              Ψαρράς Σπύρος

******

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ                                                          Πάτρα, 9-6-2016
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                 Αριθ. Πρωτ.: 18
Ν. ΑΧΑΪΑΣ
τηλ. 6979538842                          
       ΠΡΟΣ:
1. κ. Περιφ/κό Δ/ντή Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας
2. κ. Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και      Θρησκευμάτων
 
 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Με έγγραφο στις 7-6-2016 προσκλήθηκε από τον Περιφ/κό Δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας σε σύσκεψη την Παρασκευή 10-6-2016 με παρουσία και της Αν. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και άλλων φορέων για διάλογο πάνω σε επίκαιρα θέματα, που αφορούν την εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συγκλήθηκε έκτακτα σήμερα 9-6-16 και αποφάσισε τα εξής:
Θεωρούμε ότι η πρόσκληση αυτή για «διάλογο» για τα ζητήματα της Παιδείας, που απασχολούν όλους τους γονείς, είναι άκαιρη και προσχηματική, αφού ήδη έχουν δρομολογηθεί με μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων και εγκυκλίων αλλαγές, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και δημιουργούν ανασφάλεια στους μαθητές και στις οικογένειές τους σχετικά με τη λειτουργία του την επόμενη σχολική χρονιά. Περικοπές μαθημάτων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, ομαδοποίηση ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, συγχώνευση τμημάτων στα ΕΠΑΛ και στη γενική εκπαίδευση, δομικές αλλαγές στην εκπαίδευση, όπως ο νέος τύπος ολοήμερων Δημοτικών σχολείων, το 4/τάξιο Γυμνάσιο και το 2/ετές Λύκειο, είναι ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και δημιουργούν άγχος για το μέλλον του σχολείου.
Ζητάμε:
ü  Δημόσιο σχολείο, που παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές
ü  Να έχουν δικαίωμα εγγραφής όλοι οι μαθητές στο Ολοήμερο σχολείο και να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος για τη μελέτη των παιδιών σε αυτό
ü  Απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς
ü  Να μη γίνουν συμπτύξεις τμημάτων Νηπιαγωγείων και να μη μείνει κανένα παιδί έξω από το δημόσιο σχολείο
ü  Να ενισχυθεί η Ειδική Αγωγή με αύξηση των Τμημάτων Ένταξης και όχι περικοπή τους
ü  Να δοθεί προτεραιότητα στις δαπάνες για την Παιδεία με γνώμονα το όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Εκτιμούμε ότι είναι απαραίτητο να αποσυρθούν οι τελευταίες ρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεισφέρει με τις προτάσεις της σε ένα ειλικρινή διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.
                                         Για το Δ.Σ.
                                                    Η Πρόεδρος
                                  Δήμητρα Πανίτσα-Παναγιωτοπούλου