Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για Παρέμβαση

στη Δυτική Ελλάδα

Πάρτα όλα πίσω! – Δελτίο Τύπου

*****

Κατεβαστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf για διακίνηση: Parta-0la-piso_DeltTypou_A.E.K.-gia-Paremvasi-sti-Dyt.Ellada_12-20_06-2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 12 Ιούνη 2016 στα Βραχνέϊκα της Αχαΐας η συνάντηση εκπροσώπων των καθηγητών Δυτ. Ελλάδας που αναφέρονται στις Παρεμβάσεις Δ.Ε.. Αυτή τη φορά η συνάντηση ήταν διευρυμένη και από μέλη των Παρεμβάσεων της ΕΛΜΕ Ηλείας που αγωνίζονται μέχρι σήμερα μέσα από την Ε.Α.Κ. Ηλείας.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώνονται επικαιροποιημένες όλες οι αποφάσεις – κατευθύνσεις της προηγούμενης συνάντησης (Πάτρα, 25-4-2016), αφού συζητήθηκαν και όλα τα νέα μέτρα:

1) Το πλαίσιο της Γενικής Διακήρυξης και της στρατηγικής ολικής αντίστασης στα παλιά κα νέα «μνημονιακά» σχέδια Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-κυβερνήσεων και ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με στόχο την ολική ανατροπή περνώντας από καθυστερήσεις, ρήξεις και μερικές νίκες.

2) Είμαστε ριζικά απέναντι και στις αναδιαρθώρσεις, όπως η παραχώρηση δημόσιου πλούτου, παραγωγικών τομέων, μεταφορών, δημόσιων αγαθών για χρήση ή πώληση που γίνονται ενάντια στα συμφέροντα του λαού. Είμαστε απέναντι στην δήθεν πορεία εξυγίανσης του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού εις βάρος των εργαζομένων (πολύ περισσότερες κρατήσεις, λιγότερες αποδοχές, αργότερα). Δεν συμφωνούμε και με το νέο μισθολόγιο που νομιοποιεί τις παλιές περικοπές, καταργεί εργασιακούς χρόνους, νοθεύει την χρονική ωρίμανση, εισάγει αξιολόγηση με ή χωρίς προσόντα και μειώνει τους μισθούς με «κόφτες».

3) Δεν αποδεχόμαστε την αφήγηση του Υπ. Παιδείας και των παρατρεχάμενων του προσχηματικού διαλόγου για 4ο έτος μαθητείας, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της ΤΕΕ, προετοιμασίας μεταγυμνασιακών Δ. ΙΕΚ, συρρίκνωσης – συγώνευσης – καταργησης των τομέων γνώσης ή ειδικοτήτων και  σχολείων για δημοσιονομικούς στόχους, κινητικότητας ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, διατήρησης του μνημονικαού κορμού Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου-Λομβέρδου, συνεχούς παγώματος διορισμών, αύξησης των μαθητών στα τμήματα και σχεδιασμών για ελιτίστικο Λύκειο, χωρίς δωρεάν μεταφορές μαθητών, ειδική αγωγή, βιβλιοθήκες, πολυποίκιλη στήριξη μαθητών, κλπ. Βάζοντας από το παράθυρο τις ΜΚΟ του ιδιωτικού κοινωνισμού!

4) Ο προσανατολισμός στενότερων δεσμών και δικτύωσης στην Δυτ. Ελλάδα και με τις Ολομέλειες των Παρεμβάσεων εν γένει.

5) Η ταξική απεύθυνση σε όλους τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς με στόχο τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών με βάση τις κατακτημένες κατευθύνσεις των Παρεμβάσεων διαχρονικά και τις αναγκαίες εξειδικεύσεις στην εποχή της επίθεσης του Κεφαλαίου απέναντι στην εργασία, τα δημόσια αγαθά και τις περιφερεριακές χώρες (όπως η δική μας), χωρίς ταλαντεύσεις και δειλίες είναι ευπρόσδεκτοι στα δικά μας ψηφοδέλτια.

6) Η αποδοχή του γενικού πλαισίου και των κατευθύνσεων της αντίστοιχης διακήρυξης της Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών  (ΑΕΚ) για Παρέμβαση στα Υ. Σ. της Δυτ. Ελλάδας στις εκλογές για τα Υ.Σ. του Νοέμβρη του 2014.

7) Ο ανυπότακτος ρόλος μας στα πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής μας (με πρώτες τις ΕΛΜΕ), στους χώρους εργασίας (σχολεία) και τις κινηματικές διαδικασίες. Τελευταίο παράδειγμα ο ειδικός μας ρόλος ώστε τα σωματεία να μη παγιδευτούν και καταγγείλουν τις μεθοδέυσεις της αχαιού Αν. Υπ. Παιδείας για το σώου στην Πάτρα.

8) Η γενίκευση του τίτλου Α. Ε. Κ. για Παρέμβαση -εάν δεν δημιουργηθούν ευρύτερες «ενότητες»- στις επερχόμενες εκλογές των Υ.Σ. με συμμετοχή στα ΠΥΣΔΕ των τριών νομών  και ΑΠΥΣΔΕ της Δυτ. Ελλάδας, όπως και στο ΚΥΣΔΕ μέσω των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Δ.Ε.

9) Συνεχίζουμε το ανοικτό κάλεσμα σε όσους έχουν εμπιστοσύνη στα οράματα, αιτήματα, σχεδιασμούς, στρατηγικές και τακτικές των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων της Δ.Ε. για να ενώσουμε πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους καθηγητές απέναντι στον «Αρμαγεδδώνα» Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ο.Ο.Σ.Α…

Χτίζουμε βήμα το βήμα το απέναντι δέος στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και στη Δυτ. Ελλάδα, κόντρα σε όλα. Κανένας καθηγητής/τρια μόνος του. Συλλογικά και με μια γροθιά δίνουμε τη νέα δύσκολη μάχη για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, πέρα και έξω από ατομικές λύσεις και τον (νέο και παλιό) κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό.

10) Διεκδικούμε ένα ποιοτικό δωρεάν ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο σχολείο που θα διασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

*****

– Δεν απεμπολούμε κατακτήσεις δύο αιώνων

– Στηρίζουμε μέχρις εσχάτων το δημόσιο σχολείο

– Δεν υπάρχουν πλεονάσματα εκπαιδευτικών, αλλά ανάγκες των παιδιών

– Να γίνουμε μια γροθιά και φόβος των απέναντι

– Αγωνιζόμαστε να ενώσουμε την τάξη μας

****

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για Παρέμβαση στη Δυτική Ελλάδα

Βραχνέϊκα Αχαΐας, 12-6-2016