Εκπαιδευτική Παρέμβαση, Α΄Αχαΐας
Συμμετέχει στην Α.Ε.Κ. για Παρέμβαση στη Δυτ. Ελλάδα & Παρεμβάσεις Δ.Ε.
Η Υπ. Σία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ από την  ΠΑΤΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ τα ΕΠΑΛ και ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΕΚ, όπως βούλονται οι ΟΟΣΑ – Ε.Ε.

Τα ΔΙΕΚ είναι οι νέες εθνικές «οδοί των Διοδίων» της Κατάρτισης των Διδάκτρων και της Ωρομισθίας

Με ταχύτατους ρυθμούς και επιμονή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ προώθησε το σχέδιο διάλυσης της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την υποβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ και την ταυτόχρονη προώθηση των Δημοσίων ΙΕΚ.

Είναι χαρακτηριστική η βιασύνη της να ανοίξει νέα ΔΙΕΚ, να τα εγκαινιάσει, να τα προωθήσει και να τα στηρίξει, σε αντίθεση με τα ΕΠΑΛ που εκεί βιάζεται να τα συρρικνώσει, να κλείσει Τομείς & Ειδικότητες, ακόμα και ολόκληρα σχολεία.

Η πολιτική του Φίλη και της Αναγνωστοπούλου -που βέβαια δεν είναι δική τους πολιτική, αλλά αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του Αρβανιτόπουλου και της Διαμαντοπούλου- ακολουθεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των ιδιωτικών κεφαλαίων που θέλουν να επενδύσουν στην Τεχνική εκπαίδευση και να κερδοφορήσουν σε βάρος του λαού. Ταυτόχρονα σχεδιάζει να μορφώσει τα παιδιά του ελάχιστα, να τα καταρτίσει ως «χαρτομάντηλα» και να τους δώσει κάποια πιθανότητα επιβίωσης στην ζούγκλα της Αγοράς, μειώνοντας κι άλλο τους χαμηλούς μισθούς μέσω της μαθητείας.

Η νέα μόδα λοιπόν που πλασάρει και η κ Σία Αναγνωστοπούλου είναι τα ΔΙΕΚ. Τι σημαίνει όμως ΔΙΕΚ και πόσο Δημόσιο είναι στην πραγματικότητα; Τα ΔΙΕΚ είναι στην ουσία η εισαγωγή των ΣΔΙΤ Συμβάσεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα στην Εκπαίδευση.

Επειδή οι ιδιώτες σε Ευρωπαϊκό και Τοπικό επίπεδο θέλουν να κερδοφορήσουν χωρίς να βάλουν δεκάρα, χωρίς κόστος δηλαδή, και επειδή γνωρίζουν ότι οι επενδύσεις στην Τεχνική Εκπαίδευση/Κατάρτιση κοστίζουν, βρήκαν την λύση της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ως την Ιδανική διέξοδο για κερδοφορία, αλλά και αλλαγή – κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα κατ’ αρχάς στην ΤΕΕ. Οι φορολογούμενοι πολίτες θα χρηματοδοτούν τα ΔΙΕΚ για να έχουν εργαστήρια χρησιμοποιώντας την υποδομή και των συρικνούμενων ΕΠΑΛ, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα είναι ωρομίσθιοι, όπως στον ΟΑΕΔ, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και σιγά σιγά οι ιδιώτες μέσω της μαθητείας, της διαμόρφωσης των προγραμμάτων, αλλά και της λογικής της επιβολής Διδάκτρων στην πορεία.

Έτσι αυτή την Καταστροφική για το Δημόσιο σχολείο πολιτική ανέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να την προωθήσει και λειτουργεί όπως λειτούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλαιότερα με τα Δημόσια Έργα τους Δρόμους και τα Διόδια.

Έτσι κατά αντιστοιχία αντιμετωπίζει τα ΕΠΑΛ σαν τις παλαιές Εθνικές Οδούς, με υποχρηματοδότηση κλείσιμο Τομέων Ειδικοτήτων και Σχολείων και τα ΔΙΕΚ σαν τις Νέες Εθνικές οδούς με Διόδια –Παραχωρήσεις σε Ξένους και Ιδιωτική κερδοφορία σε βάρος του Δημοσίου.Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η θεσμοθέτηση διαρκών εξετάσεων πιστοποίησης που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τα λαϊκά στρώματα. Με την πολιτική αυτή θα επιβαρυνθούν οι μαθητές τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα διαλυθεί η Δημόσια Τεχνική Παιδεία πριμοδοτώντας τα ΔΙΕΚ-/ΙΕΚ –ΚΕΚ (Ιδιώτες) και θα οδηγήσει σε ανεργία ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε, παρ’ όλα αυτά, καλή ξεκούραση μαζί με επαγρύπνιση και με επιτροπές αγώνα στο σωματείο!                                                                   

https://eparemvasiax.wordpress.com/, Πάτρα, 29-06-2016