Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για Παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας & ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας

Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την σχετική «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» των ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Mnimonia3-paidia_2016

Αυτήν οφείλουν να διαφυλάξουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι ΕΛΜΕ και οι αντιπρόσωποί τους.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν ξεχνά τους 20.000 διορισμούς– φάντασμα του Φίλη…

Καμία (υποχρεωτική) μετακίνηση εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΔΕ
Όχι στο κλείσιμο τμημάτων σχολείων, τομέων ΕΠΑΛ & ομάδων προσανατολισμού

[Κατεβάστε την ανακοίνωση-κάλεσμα για δικίνηση σε μορφή pdf:AEK-gia-PAREMVASI-PYSDEAch-APYSDEDytEll_31-08-2016

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κατ΄αρχήν ευχόμαστε συλλογικά και με αγωνιστικό φρόνημα πνευματική και σωματική υγεία, δημιουργικότητα και καλούς αγώνες!

Το Σεπτέμβριο τα σχολεία θα αρχίσουν φορτωμένα με τα προβλήματα, που προκλήθηκαν από την πολιτική και τις επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος της περασμένης… σχολικής χρονιάς το Υπουργείο «πέτυχε» ακόμα περισσότερα, καταργώντας τους υπεύθυνους εργαστηριών Φ.Ε. και πληροφορικής, και μειώνοντας τις ώρες των μαθημάτων στο γυμνάσιο, την συγχώνευση των τομέων των ΕΠΑΛ, την νομοθέτηση της μαθητείας, ενώ δυσκολεύει την ύπαρξη όλων των ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ. Ταυτόχρονα κρατά ανέπαφες όλες τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές τύπου «ΟΟΣΑ», όπως το διδακτικό ωράριο.

Έτσι από τη μια  «καταφέρνει», όπως όλα δείχνουν, να δημιουργήσει χιλιάδες τεχνητούς πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς σε πολλές ειδικότητες, από την άλλη για άλλη μία χρονιά απομακρύνει τους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς και ταυτόχρονα εγκλωβίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς μέχρι τα … «σάββανα»..

Ως επιστέγασμα όλων αυτών, πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο επιχειρεί μια τελείως πραξικοπηματική εγκύκλιο για τη τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών στα σχολεία το Σεπτέμβριο ενεργοποιώντας όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της διοίκησης της Εκπαίδευσης. Θέλει να δείξει στα κανάλια και τον κόσμο ότι θα λειτουργήσουν τα σχολεία δίχως προβλήματα φέρνοντας τους εκπαιδευτικούς προ τετελεσμένων, αφού ως 2/9 θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι τοποθετήσεις και 5/9 να έχουν σταλεί κενά και πλεονάσματα στις Περιφέρειες. Ταυτόχρονα δοκιμάζει αντιδραστικές αλλαγές στις Υπηρεσιακές αλλαγές με στόχο την ραγδαία μείωση του αριθμού των οργανικών θέσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.  

Παράλληλα σχεδιάζει να νομοθετήσει το «νέο λύκειο» των δύο ετών με τρόπο που θα μειώσει τους μαθητές πανελλαδικά στις δύο τάξεις, ενώ με  πολλαπλά συστήματα «πανελλαδικού τύπου»  θα ξαναφέρουν στην επιφάνεια τα επιχειρήματα της εποχής  «κάτσε καλά Γεράσιμε»!

Εάν προσθέσουμε τις επιδιώξεις της λεγόμενης 2ης αξιολόγησης της «τερατρόϊκας» για νέο εργασιακό και συνδικαλιστικό τοπίο, με στόχο να μη υπάρχει πρακτικά εύκολη «νόμιμη» απεργία, και την εφαρμογή των αυτόματων κοφτών σε μισθούς και συντάξεις, έχουμε μπροστά μας τα πολύ πιθανά σενάρια της νέας σχολικής χρονιάς.

Εμείς οφείλουμε

1ον: Να κρατήσουμε στα σχολεία μας όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα έχοντας ως οπλοστάσιο ό,τι έχουμε κατακτήσει και κρατήσει από παλαιότερους συλλογικούς αγώνες, τις αποφάσεις του κλάδου, τις δράσεις μας με πρώτη της Παρασκευής στη ΔΔΕ της ΕΛΜΕ και τελευταίες τις ιδιαιτερότητες των σχολείων μας.

2ον: Να κρατήσουμε την συλλογική μας στάση μέσω των συλλόγων διδασκόντων την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία κρατώντας ως κόρη οφθαλμού κατά σειρά κατά τις αναθέσεις: το πνεύμα συνεννόησης και συλλογικότητας, την σειρά των αναθέσεων (1η α΄ειδ., 2η α’ ειδι., 3η α΄ειδ., 1η 2ης ειδ., 2η β΄ειδ.) παρά τις όποιες διαφωνίες μας, την αρχαιότητα.

3ον: Να μην επιτρέψουμε στα ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ να καταστρατηγήσουν δικαιώματα δήθεν λόγω επικοινωνιακής βιασύνης στις λειτουργικές υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη. Όλοι την Παρασκευή 2/9/2016 και ώρα 11.00 πμ στη ΔΔΕ Αχαΐας.

4ον: Να έχουμε ετοιμότητα για συμμετοχή σύντομα σε Γεν. Συνελεύσεις του σωματείου και τις όποιες δράσεις θα μπουν από τα ΔΣ. Ταυτόχρονα να εμπλουτήσουμε με ανοικτές επιτροπές αγώνα τη συλλογική μας δράση, όπου θα θέσουμε και διεκδικήσουμε τα μεγάλα ζητήματα αντίστασης και ανατροπών μαζί με την αναγκαιότητα της «άλλης κοινωνίας».

Απαιτούμε άμεσα

– Όχι διαδικασίες expess στις λειτουργικές υπηρεσιακές μεταβολές.  Να μην μετακινηθεί κανένας συνάδελφος χωρίς αίτησή του εκτός ΠΥΣΔΕ.

– Να ανακληθεί άμεσα η αντιδραστική εγκύκλιος για τον τρόπο συγκρότησης Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ.

– Να σταματήσει άμεσα η πολιτική διάλυσης της Τεχν. Επαγγ. Εκπαίδευσης

– Να αποφασιστεί  η συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην κινητοποίηση, που έχει αποφασίσει η ΔΟΕ  με την έναρξη των μαθημάτων.

ΥΓ: Διαφωνούμε κάθετα με την άποψη του Μετώπου Καθηγητών στην Αχαΐα που, στο ενημερωτικό του τέλος Αυγούστου 2016, απεμπολεί το δικαίωμα σε εκλεγμένα μέλη στα σωματεία να παίρνουν απόσπαση. Οι όποιες καταστρατηγήσεις, κυρίως από κυβερνητικές παρατάξεις, δεν οδηγούν στο «πονάει κεφάλι, κόψε κεφάλι»!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ των ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ 

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ΛΑΟΥ στη ΜΟΡΦΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

 Πάτρα 31-08-2016

Α.Ε.Κ.  για Παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας