Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α΄Αχαΐας

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016: ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ και ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

[Κατεβάστε την Προκήρυξη σε μορφή pdf για διακίνηση: polytexneio-obama_2016_ekpparemvasiach_14-11-2016]

Το «κόκκινο χρώμα» δεν ανήκει ούτε στον Τσίπρα, ούτε στους Αμερικάνους. Ανήκει στην νεολαία που εξεγείρεται και στους εργαζομένους.                            

Στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει στην Αθήνα τον Μπάρακ Ομπάμα. Η πολιτική του Ομπάμα, που ακολουθεί κατά πόδας και η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα, είναι η μεθοδευμένη εξαπάτηση του λαού, είναι τα «προοδευτικά λόγια», οι υποσχέσεις και τα ψέματα από την μία και η ακροδεξιά οικονομική και γεωπολιτική πρακτική από την άλλη.

Αντί να ανακουφίσει τα κατώτερα στρώματα των φτωχών, των αστέγων και των ανέργων ο Ομπάμα, έδωσε ελαστική εργασία, κτύπησε τα μικρομεσαία στρώμματα και  με την πολιτική του οδήγησε στην εκλογή Τραμπ. Η νίκη του Τραμπ εναντίον του συστήματος, ως μια συστημική νίκη, βολεύει και εξυπηρετεί  το βαθύ σύστημα. Έτσι κατόπιν το σύστημα ενοχοποιεί κάθε «αντισυστημική» λύση. Το ίδιο έχει ενεργοποιηθεί ήδη και στην χώρα μας με  την  λύση του «αριστερού ΣΥΡΙΖΑ».

Εξαπατούν συνειδητά το λαό.

Η οικονομική κρίση στις Η.Π.Α. δείχνει στοιχεία επιδείνωσης, τη στιγμή που οι κοινωνικές συγκρούσεις συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας στήνει ένα ξοφλημένο επικοινωνιακό παιχνίδι με την υποτιθέμενη στήριξη Ομπάμα για το χρέος, ενώ για την εξυπηρέτησή του βγάζει στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει (μέχρι και το κτήριο που στεγάζεται η Α΄ ΕΛΜΕ), προσπαθώντας να κλείσει την αξιολόγηση από τους δανειστές.

Στο μεταξύ, διευρύνει κάθε κοινωνική πληγή που έχουν καταφέρει τα μνημόνια εδώ και έξι χρόνια: με την ανεργία, το ξεκλήρισμα της εργατικής κατοικίας και περιουσίας, τους χαμηλούς μισθούς, το κτύπημα της σύνταξης, την αδιοριστία και συρρίκνωση σε εκπαίδευση και υγεία, την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των μεταφορών, κλπ.

Τώρα ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός…

…έχει στο τιμόνι του έναν ιδεολογικό εκπρόσωπο ταυτόχρονα και του κεφαλαίου και της άρνησης κάθε ανθρώπινου. Κι αυτό δείχνει σε όλο τον κόσμο την κοινωνική πόλωση που θα ενταθεί πρώτα πρώτα εντός της ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα ο Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα για να προωθήσει οικονομικές συμφωνίες και κυρίως για να θέσει στο τραπέζι τις επιδιώξεις των αμερικανών για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Το πρόσχημα είναι η στήριξη που υποτίθεται πως θέλει να δώσει στην εξωνημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Αποτελεί αίσχος για την ίδια την κυβέρνηση, το ότι οι πάτρωνες της χούντας που ματοκύλισε το Πολυτεχνείο, θα βρεθούν στην Αθήνα αυτές τις μέρες ως υποτίθεται εκπρόσωποι της ειρήνης και της δημοκρατίας!

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Τι άλλο πλέον να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την πολιτική της υποταγής της δουλοπρέπειας και τον ραγιαδισμό της σε ΗΠΑ, ΔΝΤ και ΕΕ από την μία, και την συνέχεια της επίθεσης στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα από την άλλη. Έτσι κι αυτή σπρώχνει το λαό σε «Σημεία και Τέρατα», όπως οδήγησε ο Ομπάμα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το μόνο που έχει να εξαγάγει τώρα ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός -ακόμα περισσότερο από πριν- είναι επί πλέον ρατσισμός, ξενοφοβία, εθνικισμός, απρόβλεπτοι πόλεμοι και αστάθεια στις διεθνείς σχέσεις. Και κυρίως την απομάκρυνση του εργασιακού και διαπολιτισμικού φωτός στον ορίζοντα πέρα από ολόκληρο το σύστημα και σε όλο τον κόσμο.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ! ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, μπορεί να γίνει η αρχή για μια εναλλακτική εργατική αντιιμπεριαλιστική ενότητα στο κίνημα και στους χώρους δουλειάς: στην Εκπαίδευση, την Υγεία, στην αγροτιά και σε κάθε μορφής Εργασία. Η φετινή εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας βρίσκει στις παραμονές πολύ σημαντικών κοινωνικών αγώνων. Οι  εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν παραδοθεί.

Είμαστε όλοι εδώ!

Στις ακυρώσεις των πλειστηριασμών, τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την ασταμάτητη αντιφασιστική πάλη, την προετοιμασία σημαντικών κλαδικών εργατικών αγώνων. Εμπρός μας είναι οι απεργίες στις 24/11, όπου μας συνδέει με το Πολυτεχνείο η επικαιρότητα της ίδιας της εξέγερσης. Πρόκειται για το σημείο τομή ενάντια σε κάθε εναλλαγή προσώπων που υπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και την καπιταλιστική διαχείριση.

Πάτρα, 14-11-2016