Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.com, http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 16/1/2017

Θέμα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

88a2d-1334499338jruolw

Οι φετινές μαθητικές καταλήψεις στα Γενικά Λύκεια αναδεικνύουν την προχειρότητα (αν δεν κρύβεται κάτι άλλο για τις επόμενες σχολικές χρονιές) με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον των μαθητών.

Είναι απαράδεκτο να προωθείται στο μέσο της σχολικής χρονιάς μια αλλαγή στο κρίσιμο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου θέμα του χρόνου διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, γιατί ανατρέπει τον προγραμματισμό τους  και προκαλεί τις εύλογες αντιδράσεις τους.

Συγκεκριμένα, η διεξαγωγή των απολυτήριων ενδοσχολικών εξετάσεων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις συνιστά μια ανατροπή στον σχεδιασμό των μαθητών για φέτος.  Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έχοντας υποστεί την κόπωση και την ψυχολογική επιβάρυνση των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να αιφνιδιάζεται από τους πειραματισμούς του Υπουργείου, ειδικά όταν αυτοί οι πειραματισμοί δεν προσδίδουν κάτι πραγματικά καίριο και ουσιαστικό  στην εκπαιδευτική λειτουργία του Λυκείου.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί τις αγωνίες των μαθητών και των γονιών τους και να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα.

 Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                                Μακρίδης Στάθης