Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄ Αχαΐας, μέλος των Παρεμβάσεων Δ. Ε.,  Μάης 2017

 Η οργή για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ  να γίνει ψήφος στην Εκπ. Παρέμβαση – Όχι στην ΑΠΟΧΗ

[Κατεβάστε για διακίνηση την 2η προεκλογική μας προκήρυξη σε μορφή pdf: Orgi-Psifos-sthn-ekpparemvasi-aach_28-05-2017 ]

poster[web]_eklog-18-Synedrio-olme_APSK

Αυτή η οργή και η απογοήτευση που κυριαρχεί στην πλειοψηφία του κλάδου για την τακτική του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι ορθή. Δεν πρέπει να μετατραπεί όμως σε ψήφο στην ΔΑΚΕ που καιροφυλακτεί να (ξανα) γίνει φιλοκυβερνητική παράταξη με τον νέο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Και το επιχείρημά τους ότι δήθεν «υπάρχει αριστερή πλειοψηφία» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ αποτελεί   παραμύθι μετά το δημοψήφισμα του 2015 και συνδικαλιστική «απάτη».

Η ΔΑΚΕ των 3/11 εδρών μαζί με τα ΣΥΝΕΚ των 4/11 και από το 2016 3/11 εδρών  αλώνιζαν συχνά στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μαζί χάραξαν τη στρατηγική των ετών 2015-2017:

1) Χαμήλωσαν υπεροβολικά τους τόνους, το σχέδιο και τη στρατηγική των δύο τελευταίων συνεδρίων της ΟΛΜΕ, «ως μη όφειλαν». Τα ΣΥΝΕΚ έπαιζαν κυβερνητικά – νεομνημονιακά και η ΔΑΚΕ έστρωνε το χαλί γι’ αργότερα…

2) Μπήκαν στον δήθεν «διάλογο» με το Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές με βάση τον ΟΟΣΑ-Μνημόνιο ΙΙΙ και IV, ακόμη και για τις μεταβολές των Υπηρ. Μεταβολών.

3) Πλήρωσαν περί τα 10.000 Ευρώ σε μεγαλοδικηγόρο για να πάει αυτός να συμφωνήσει με το Φίλη πως θα γίνουν οι διορισμοί (μονίμων – αναπληρωτών) όταν αυτός μας παραμύθιαζε.

4) Μαζί (και με τους «Όλοι μαζί») έστρωσαν το χαλί για τη φετινή απόφασή τους υπέρ της Μαθητείας και ενάντια στην πρακτική άσκηση στο δήθεν μεταλυκειακό έτος των ΕΠΑΛ για 4 μέρες τη βδομάδα, όταν στον ΟΑΕΔ είναι μόνο μία!!! Στην Πάτρα: ΠΑΜΕ και ΜΕΤΩΠΟ μαζί με ΔΑΚΕ – ΠΕΚ  κατάπιαν την Μαθητεία αμάσητη, έδωσαν λευκή ψήφο ανοχής στα σχολεία

5) Μαζί (και με την ΠΕΚ) ετοιμάζουν να αλλάξουν την απόφαση των πρόσφατων συνεδρίων υπέρ της δήθεν «καλής αξιολόγησης». Αυτό το σενάριο το είδαμε στο 8ο Εκπ. Συνέδριο πέρισυ.

6) Μαζί έπαιζαν, «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα», για τις «θεματικές εβδομάδες», την ώρα που το ΠΑΜΕ έσπερνε την ήττα για να παίξουν ως «Λαϊκή Συμμαχία» (ΕΣΥΝ, Γυναίκες, Δήμος Πάτρας) στα σχολεία…

7) Και φυσικά ως πλειοψηφία ποτέ δεν έφεραν κοινή εισήγηση στις γενικές συνελεύσεις, υποβαθμίζοντάς τες, αφήνοντας τον κλάδο στο «πένθος», στην απογοήτευση και στον συντεχνιασμό.

8) Οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνητικές δυνάμεις στα σχολεία θέλουν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε πράκτορες ταξιδιών για τας ευρώπας, έτσι δείχνουν το μόνο μέλλον που απομένει σε μια ξεπουλημένη χώρα τον δρόμο της προσφυγιάς για τους μορφωμένους νέους και της ανεργίας και της ανέχειας για τους υπόλοιπους.

9) Ετοιμάζονται για αλισβερίσι στα σχολεία μέσω της αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών ενώ ανοίγουν την κερκόπορτα  της γενικευμένης αξιολόγησης σχ. Μονάδων και καθηγητών.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις κρατήσαμε τη σημαία της αντίστασης & της προοπτικής της διεκδίκησης για αξιοπρέπεια και γνώση και εργασία.

1) Τιμήσαμε τις αποφάσεις των προηγούμενων συνεδρίων, αναβαθμίζοντας με τα νέα δεδομένα των μνημονίων μετά την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ.

2) Μπήκαμε μπροστά σε όλα τα «μικρά» ζητήματα ενώνοντάς τα με την στρατηγική της αντίστασης και της ανατροπής  της επιτροπείας ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κλπ.

3) Σηκώσαμε την σημαία του συλλογικού αγώνα ακόμα και όταν όλα φαίνονταν μάταια.

4) Στην Πάτρα είμασταν η Πυξίδα του σωματείου. Μερικά φετινά παραδείγματα:

α) Ενοποιήσαμε τον αγώνα για την θεματική εβδομάδα, τις «Δημιουργικές» εργασίες και την Μαθητεία στους τρεις τύπους σχολείων. Και πιέσαμε και πείσαμε το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχ. Έτσι τα σχολεία ευθύνης μας είχαν κοντά στο 90% επιτυχία στα Γυμνάσια και ΓΕΛ. Αντίθετα κρατήσαμε την σημαία του αγώνα όταν εκεί υπήρχε η λογική της ματαιότητας, πρώτα από το «Μέτωπο Αντίστασης».

β) Πετύχαμε πιέζοντας στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχ. την συνεννόηση αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων για το απογευματινό συλλαλητήριο την άλλη μέρα της απεργίας του Μάη, παρακαταθήκη για «αύριο».

γ) Πρώτοι πάλι ανοίξαμε πρόσφατα με ανάλυση και σχέδιο τη μάχη για αντίσταση – αποχή από το πονηρό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση / γνωμοδότηση με αφορμή τις νέες επιλογές Διευθυντών στα σχολεία. Σημειώνουμε πως ήδη τα ΣΥΝΕΚ τις θεωρούν δημοκρατική κατάκτηση και έτσι πάλι έβαλαν πρόωρη τροχοπέδη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ…

Καταψηφίστε τους

Εμείς πάλι διαμηνύουμε «μήνυμα αγώνα κι ανυπακοής στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της  &  αγωνιστικής αυτοπεποίθησης στην πληττόμενη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού».

Στηρίξτε, ψηφίστε

και πάλι την Εκπ. Παρέμβαση, την Πυξίδα του σωματείου μας.

Μη μείνετε στην «αποχή» και τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον», αφού γνωρίζουμε τους καρπούς μιάς τέτοιας λογικής. Μπήτε στη λογική και πρακτική της Εκπ. Παρέμβασης!

Πάτρα, 28-05-2017, https://eparemvasiax.wordpress.com/