Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α΄Αχαΐας, μέλος των Αγ. Παρεμβάσεων Δ.Ε.

 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

[Κατεβάστε την ανακοίνωση για διακίνηση σε μορφή pdf: 4-eti-dolofonias-PoulFussa_EParemvasi-AAch_14-9-2017]

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

4 χρόνια μετά οι δολοφόνοι, του Π. Φύσσα  και οι υποστηρικτές τους είναι αμετανόητοι και διεκδικούν ακόμα χώρο στην κοινωνία, προβάλλοντας ότι είναι ένα δήθεν νόμιμο πολιτικό κόμμα κυνηγημένο από το σύστημα, το ίδιο που τους εξέθρεψε για δεκαετίες και συνεχίζει να τους δίνει χώρο έκφρασης.

Οι υποστηρικτές των εφοπλιστών που ρυπαίνουν τις θάλασσες, οι μπράβοι της ELDORADO GOLD στη Θεσσαλονίκη, οι δημιουργοί και μετά κυνηγοί των μεταναστών και των προσφύγων στα νησιά δεν είναι μια ανωμαλία, αλλά μια υπαρκτή επιλογή του κεφαλαίου. Είναι το κόμμα που στη βουλή έχει στηρίξει κάθε αντιδραστικό νόμο, το κόμμα που έχει γραφεία εργασίας μόνο για Έλληνες και μόνο για 400 ευρώ.

Σήμερα γίνεται μια προσπάθεια νομιμοποίησης του φασισμού στην Ε.Ε.. Γιορτάζουν τα απόβλητα του Χίτλερ στις Βαλτικές χώρες με συνεργασία με τους Ναζί και διοργανώνουν συνέδρια, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν τη λειτουργία των κομμουνιστικών κομμάτων. Η δημιουργία «ζωτικού χώρου» για τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες στις παρυφές της Ε.Ε. πάει χέρι-χέρι με την αναβίωση του φασισμού και το χτύπημα των κοινωνικών αγωνιστών και του οράματος της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Αγωνιζόμαστε γιά:

  • Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
  • Την υπεράσπιση της ιστορίας και των αγώνων του αντιφασιστικού, του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος.
  • Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Το κεφάλαιο να πληρώσει για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που δημιουργεί. Αγωνιζόμαστε ώστε να καθιερώνονται και από τις δύο μεριές της χώρας ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
  • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
  • Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

Πάτρα, 14-09-2017, https://eparemvasiax.wordpress.com/