Προς: Δ.Σ. ΟΛΜΕ

Θέμα: Ωράριο διδασκαλίας αποσπασμένων εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπ/σης στο ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας

Σας ενημερώνουμε πως το ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας με την υπ’αριθμό 50 πράξη του, την 24-10-2017 τοποθέτησε, τους αποσπασμένους σε σχολεία ευθύνης του, με διδακτικό ωράριο Α/Θμιας Εκπαίδευσης.

Οι παραπάνω συνάδελφοι ανήκουν στην κατηγορία των αποσπασμένων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ, έχουν σύμφωνα με την απόφαση απόσπασης του Υπουργείου, παρουσιαστεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ανέλαβαν υπηρεσία σε αυτήν και στην συνέχεια διατέθηκαν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς αποσπώνται για τις ανάγκες των Δημοτικών σχολείων.

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επικαλείται το με αρ. πρωτοκόλλου 183422/Δ2- 02-12-2013, έγγραφο της  αναπληρώτριας προϊσταμένης, της γενικής διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Κας Καρδαμίτση (επισυνάπτεται), με θέμα «ωράριο εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης» πάνω στο οποίο στηρίχτηκε και έδωσε ωράριο Α/θμιας εκπαίδευσης.

Από το παραπάνω έγγραφο και τους νόμους που λαμβάνει υπόψη του, Ν. 4152/2013 και Ν. 2413/1996,  δεν προκύπτει  ότι θα πρέπει οι παραπάνω συνάδελφοι να έχουν διδακτικό ωράριο Α/θμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε πως οι Συνάδελφοι:

α) ανήκουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, β) όταν κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία επιστρέφουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συνεχίζουν την εργασία τους μέχρι τέλος Ιουνίου γ) είναι μέλη της ΕΛΜΕ.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητάμε:

  • Να γίνει τηλεφωνική παρέμβαση στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.
  • Να διερευνηθεί το θέμα Πανελλαδικά ( τι γίνεται στις άλλες ΕΛΜΕ).
  • Να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες  ενέργειες προς το Υπουργείο ώστε να σταματήσει οριστικά αυτή η κατάσταση.

                                                                  Για  το Δ.Σ

Ο    Πρόεδρος                        Ο  Γ. Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                               Μακρίδης   Στάθης

* Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.comhttp://aelmeahaias.wordpress.com                         

Πάτρα,  22/11/2017