Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄Αχαΐας, μέλος της Α.Ε.Κ. Δυτ. Ελλάδας και Παρεμβάσεων Δ.Ε.

 

Για την συγκρότηση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Η Εκπαιδευτική  Παρέμβαση προτείνει και θα στηρίξει Προεδρείο,

για ένα διεκδικητικό  συντονιστικό όργανο για  Δ.Σ. που αντιστέκεται,  με  Προεδρείο που μπαίνει μπροστά για τα δίκαια του κλάδου και των πολλών κόντρα στα μέτρα κυβέρνησης και OOΣΑ για μια καλύτερη κοινωνία.

Ψηφίζει και στηρίζει Προεδρείο με τα παρακάτω συλλογικά κοινωνικά και αγωνιστικά προαπαιτούμενα:

1) Δ.Σ. με Προεδρείο που θα συντονίζει τις αντιστάσεις του κλάδου απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ και ΟΟΣΑ και στα μέτρα που έρχονται και θα στέκεται απέναντι στην μνημονιακή πολιτική, τους διανοητές της και τους εφαρμοστές της.

2) Προεδρείο από καθηγητές τάξης και όχι στελέχη της διοίκησης (π.χ. διευθυντές).

3) Για Δ.Σ. που θα συντονίζει τον κλάδο με Γενικές Συνελεύσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ψήφισμα εκλογοαπολογιστικής ΓΣ) και θα δίνει την μάχη της συνεχούς ενημέρωσης μέσω αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ στα σχολεία, ώστε να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι στην λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων.

4) Προεδρείο διεκδίκησης από την κυβέρνηση των μεγάλων και των μικρών αιτημάτων του κλάδου με πρωταρχικό ζητούμενο την στήριξη του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου, στο δρόμο της πλήρους γνώσης και όχι της αποσπασματικής, των μαθητών των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας, το δικαίωμα στην εργασία της νεολαίας με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς για κάλυψη των κενών, κλπ. Στην συνέχεια ν’ ανοίξει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα στο πλαίσιο του κοινωνικού μισθού του συνόλου της κοινωνίας και ιδιαίτερα: α) με την οπτική της πρωταρχικής στήριξης των αδύναμων στρωμμάτων καθηγητών (ελαστικής εργασίας και με λίγα χρόνια υπηρεσίας) και β) των πολλών εργαζόμενων καθηγητών τάξης με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και όχι της κλοπής μισθολογικού χρόνου για επιλεκτική χορήγηση πολλών πλασματικών ετών αυτών με τα κάθετα προσόντα (που αποτελούν και το νέο στρώμα προσδοκίας για έξοδο και από την τάξη).

5) Προεδρείο, που να βάζει πλάτη για την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου και τον συντονισμό του κλάδου. Δεν αρκεί να παίρνει το Δ.Σ. μόνο αποφάσεις. Οφείλει να πρωτοστατεί στην υλοποίησή τους και να είναι μπροστά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε διαβούλευση, αλλά και σε κάθε Απεργία του κλάδου.