ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@gmail.comhttp://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 23 / 12 /2017

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Χρηματοδότηση ανέγερσης νέου σχολείου για το 10ο ΓΕΛ Πάτρας.

[Κατεβάστε την ανακοίνωση κάλεσμα του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας σε μορφή pdf και για διακίνηση: Gia-to-10οGEL-Patr_DSAELMEAch_23-12-2017]

Το 10ο ΓΕΛ Πάτρας, από το 2008 που έγινε στην περιοχή μας ο μεγάλος σεισμός, αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα λόγω των σοβαρών ζημιών που υπέστη και το έκαναν ακατάλληλο για χρήση. Και ενώ τρία περιφερειακά σχολεία είναι έτοιμα και ένα επισκευάστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μείνει πίσω (όπως και αυτό του 3ου Γυμνασίου Πάτρας).

Ως προσωρινή λύση, για να συνεχίσει την λειτουργία του το σχολείο, τοποθετήθηκαν αίθουσες προκάτ που παραμένουν εκεί έως σήμερα χωρίς να έχει κατορθωθεί τόσα χρόνια να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλάι της σχολικής κοινότητας και έχει προκαλέσει, στην πάροδο όλων αυτών των χρόνων, αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους εκάστοτε Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, (πρώην) Νομαρχιακές Διοικήσεις και (νυν) Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος με άξονες

  1. Τη στήριξη του σχολείου σε μαθητικό δυναμικό, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του
  2. Την επισκευή ή κατασκευή νέου κτιρίου.

Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ύστερα από συναντήσεις που οργανώσαμε με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατορθώσαμε να κινητοποιήσουμε τους παραπάνω φορείς και έτσι «ανασύρθηκε» και η μελέτη της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας που έκρινε το κτίριο επισκευάσιμο μεν αλλά το κόστος εργασιών επισκευής κρινόταν ασύμφορο σε σχέση με την ολική αντικατάστασή του με νέο. Οι αρμόδιοι φορείς έκτοκτε άφησαν το σχολείο στην τύχη του και γι αυτό η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας  πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εκπαιδευτικό επίπεδο και βάσει αυτής οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου κατέληξαν στην εκτίμηση πως κρίνεται συμφερότερο οικονομικά να κατασκευαστεί νέο κτίριο.

Με βάση τα νέα δεδομένα σας ζητάμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου σχολείου για το 10ο ΓΕΛ Πάτρας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος στο 10ο ΓΕΛ και απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους να συμπορευτούν μαζί μας.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                Μπούρδαλας Παναγιώτης