Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄Αχαΐας, μέλος της ΑΕΚ Δυτ. Ελλάδας και Παρεμβάσεων Δ.Ε.

Η μάχη για μόνιμους διορισμούς στα δημόσια σχολεία συνεχίζεται

[Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf για διακίνηση: Anakoinosi-gia-ti-synecheia-tou-agona-mon.diorismon_4-3-2018]

Χαιρετίζουμε  το εκρηκτικό μίγμα περίπου δύο χιλιάδων εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι (…και Θεσσαλονίκη). Αναπληρωτές και μόνιμοι, δευτεροβάθμιοι και πρωτοβάθμιοι, της μιας και της άλλης ειδικότητας, γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής ή μουσικών σχολείων, με μεγάλη ή μικρή προϋηρεσία ενωθήκαμε στις δύο Μάρτη και χαρήκαμε την αρχή ενός μεγάλου νικηφόρου αγώνα που τώρα αρχίζει.

Η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας ήταν παρούσα με δεκάδες αναπληρωτές και αντιπροσωπεία μονίμων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά αποτέλεσαν, πέρα από τη μαζικότητα:

Α)  Η πίστη στο δίκιο αυτού του αγώνα, ότι το ζήτημα των μόνιμων διορισμών αφορά όλους τους μαθητές και  όλους τους εκπαιδευτικούς για την αντιστροφή της πορείας συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου.

Β) Η εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους.

Γ) Το  κίνημα ξεπέρασε το διαίρει και βασίλευε των κάθε λογής κυβερνητικών και τα προκρούστεια κόλπα τεμαχισμού των προϋπηρεσιών.

Δ) Ο κόσμος της Εκπαίδευσης απάντησε με  αποφασιστικότητα!

Στην βίαιη επίθεση των ματ με μπόλικα χημικά και κτύπημα αναπληρωτή..

Το κίνημα απάντησε με ανασυντάξεις σε απομάκρυσνση των ματ και την τελική κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια ώρα οι Υπουργοί και οι συμβουλάτορες (κάποιοι πρώην ροζ συνδικαλιστές) τόβαλαν στα πόδια.

Στηρίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των 800, στην οποία συμβάλαμε και εμείς.

Καλούμε το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τόσο το ίδιο, όσο και με  πίεση προς  το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλύψει και την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη τις νέες κινητοποιήσεις στο Υπουργείο.

Καλούμε τους έτοιμους από καιρό συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να μαζικοποιήσουν  των αγώνα και να  δούν τον εαυτό τους οργανικό κομμάτι  του κινήματος που τώρα ξεκινάει για αξιοπρέπεια  και δουλειά με  ανθρώπινους όρους για την υποστήριξη του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου.

Τώρα θα φανούν ποιοι συνδικαλιστές είναι με τον απλό εκπαιδευτικό, με τους αναπληρωτές, με το Δίκιο και ποιες Παρατάξεις είναι με τις Κυβερνήσεις, με την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και με την συρρίκνωση του Δημόσιου σχολείου.

Καλούμε τις Παρατάξεις -που γύρισαν την πλάτη στους καθηγητές και τους συναδέλφους  την ΔΑΚΕ, την Αγ. Συνεργασία (ΣΥΝΕΚ) και την ΠΕΝ- που ούτε ένας συνδικαλιστής τους δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο Υπουργείο, να αναθεωρήσουν, να αλλάξουν άμεσα τακτική και να μπουν στον αγώνα όσο είναι νωρίς. Διαφορετικά θα τους ξεβράσει η κυβερνητική γραμμή και θα τους κάνει σάντουιτς ανάμεσα στις συμπληγάδες της αξιολόγησης και της αδιοριστίας.  

Η Παρέμβαση ενώνει, μπαίνει μπροστά, εμπνέει και θεωρεί ότι η κλιμάκωση πρέπει να είναι άμεση με νέα στάση – απεργία – κινητοποίηση την Παρασκευή που έρχεται, ώστε να κρατηθεί η φλόγα του αγώνα, να πάρει διαστάσεις και να μην αφήσουμε αυτό που ξεκίνησε στην μέση.

Καλούμε και την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) να μπει στην γραμμή της άμεσης κλιμάκωσης τώρα και όχι απλά την παρ’ άλλη Παρασκευή.

Πριν την κατάληψη στο ΥΠΕΠΘ  ήταν νωρίς, την άλλη Εβδομάδα θα είναι αργά.

Τώρα  αγώνα για όλα τα δίκαια των εκπαιδευτικών και μαζικούς Διορισμούς.

Στάση  – Απεργία αυτή την Παρασκευή.

Μόνο όποιος  αγωνίζεται μπορεί να νικήσει.

Πάτρα, 4-2-2018, https://eparemvasiax.wordpress.com/