Εκπαιδευτική  Παρέμβαση Αχαΐας,

μέλος της Α.Ε.Κ. – Αγωνιστικής Ενότητας για Παρέμβαση στα Υ.Σ. και Παρεμβάσεων Δ.Ε.

 

Διακήρυξη για τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ Αχ. & ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας

[Κατεβάστε την δισέλιδη διακήρυξη μαζί με το ψηφοδέλτιο σε μορφή pdf για διακίνηση: Diakhryxi-gia-ta-Y.S._A.E..-ParemvasiAch_21.10.2018 Κατεβάστε μόνο το ψηφοδέλτιο για αφισέτα Α3 σε μορφή pdf: Ypopsifioi-Paremvaseon-Ach_A.E.K.-ParemvasoAch_21.10.2018]

Ο  Τσίπρας παραδίδει την κεφαλή των εκπαιδευτικών «επί πίνακι» στον Μητσοτάκη.

Θα τον αφήσουμε;

  Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες. Η πλούσια ελληνική περιουσία, αλλά και σχολεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι στο «Υπερταμείο»! Υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό και κατοικία αλλάζουν χαρακτήρα κάτω από τις επιταγές και τις κατευθύνσεις που δίνουν οι λεγόμενοι θεσμοί, η τρόικα, οι δανειστές. Τα δημόσια αγαθά γίνονται ολοένα και πιο ακριβό εμπόρευμα, στα πλαίσια της διαχείρισης μιάς ολιγαρχίας, που διαχρονικά επωφελείται από την διακυβέρνηση όλων των καθεστωτικών κομμάτων – μπλοκ ανεξαρτήτου συστημικού χρώματος.

Οι πολιτικές της λιτότητας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, του ότι κινείται κι αναπνέει, της ελαχιστοποίησης του κράτους, αλλά και η ενίσχυση της καταστολής και η απειλή του  πολέμου, με έντονα ή λιγότερο έντονα χρώματα, ακολουθήθηκαν μ’ ευλάβεια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και πέρασαν από την κυβέρνηση Σαμαρά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή η πολιτική προϋποθέτει πλεονάσματα, κόφτες στα λαϊκά εισοδήματα, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις, αδιοριστία και αύξηση της απλήρωτης εργασίας σε παιδεία και υγεία. Για να βγουν πλεονάσματα, χρειάζονται τοκογλυφικά μυθικά τοκοχρεολύσια με στόχο την ανάταξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την αποδόμηση της παιδείας από τα μνημόνια, όπως και οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, προωθεί γυμνάσιο/«παιδική χαρά», ταξικό/φροντιστηριακό ΓΕΛ για λίγους και ΕΠΑΛ κατάρτισης-μαθητείας, πιστή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΟΟΣΑ σε συμφωνία με ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό γίνονται και οι εκλογές για την αιρετή μειοψηφία του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια των αιρετών σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ.

Ξέρουμε ότι το κέντρο βάρους οφείλουμε να το δώσουμε στο σωματείο (ΕΛΜΕ), στο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, χωρίς ν’ αφήνουμε ελεύθερο το χώρο σε ΔΣ  ΟΛΜΕ και ΕΕ ΑΔΕΔΥ (ανεξάρτητα του ρόλου που παίζουν, λόγω της πλειοψηφίας παλαιών και νέων-μνημονιακών παρατάξεων).

Στον χώρο της παιδείας, όπως βέβαια και στους άλλους τομείς, ενώ όλα ντύνονταν με μία αριστερή φρασεολογία και με περισσή κοινωνική ευαισθησία, στο τέλος πάντα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ  κατέληγε σε κόφτες τμημάτων, τομέων, σχολείων, μαθημάτων και εν τέλει προσωπικού.

Οι μόνιμοι διορισμοί στο ΤΩΡΑ απομακρύνονται κάθε τόσο, ενώ αποτελούσαν στόχο, που λίγο θέλουμε για να τον πιάσουμε και να καλυφθούν τα κενά, να δικαιωθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, αλλά  αυτοί ετοιμάζουν προσλήψεις που δεν θυμίζουν ούτε διορισμούς, ούτε μονιμότητα.

Τα Υ.Σ. τα βλέπουμε ως χώρο Παρέμβασης κι όχι απλής (συν)διαχείρισης.

Ως χώρο που οι αιρετοί θα λειτουργούν σε αλληλεπίδραση με το σωματείο κι όχι ατομικών ψευδαισθήσεων δήθεν βολέματος. Αυτοί ολόσωμοι στο σωματείο, κι αυτό στους αιρετούς.

Χρειαζόμαστε λοιπόν την συλλογική δράση ως όρο απαραίτητο αναβάθμισης της στάσης μας.

Γι αυτό εργαζόμασε πολλαπλά για την συσπείρωση αναδιοργάνωση και αντεπίθεση μέσω των σωματείων μας.

Θέλουμε αιρετούς με την ΕΛΜΕ σε πρώτο πλάνο.  Έχουμε δώσει δείγματα γραφής σ’ αυτό το σχέδιο.             Γι αυτό ζητάμε την ψήφο σας.

 ******

Υποψήφιοι Παρεμβάσεων Αχαΐας

Στηρίζουμε στις τριπλές εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων:

 

  • ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΠΥΣΔΕ
  • ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΑΠΥΣΔΕ
  • ΚΥΣΔΕ: Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.
α.α Ονοματεπώνυμο Κλάδος Σχολείο Υπηρεσίας ΠΥΣΔΕ Αχαΐας ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλ. ΚΥΣΔΕ
1 Αγγελοκωστόπουλος Ευάγγελος ΠΕ03 10ο Γυμν. Πάτρας ü    ü    ü   
2 Κουβαράκη Γαρυφαλιά ΠΕ02 9ο ΓΕΛ Πάτρ. ü    ü     
3 Κουλουριώτη Ειρήνη ΠΕ04.04 4ο ΓΕΛ Πάτρ. ü    ü     
4 Μαλλή Ουρανία (Ράνια) ΠΕ03 Γ.–Λ.Τ. Φαρρών & Γ. Καστριτσίου ü    ü     
5 Μαστραπά Θεοδώρα (Δώρα) ΠΕ02 ΓΕΛ Καμαρών ü    ü    ü   
6 Μπαλάνος Γεώργιος ΠΕ04.04 12ο ΓΕΛ Πάτρ. ü    ü     
7 Μπελερή Κωνσταντίνα ΠΕ02 7ο ΓΕΛ Πάτρ. ü    ü     
8 Μπούρδαλας Παναγιώτης ΠΕ04.01 Γυμν.–Λ.Τ. Χαλανδρίτσας ü    ü    ü   
9 Πανούσος Βασίλειος ΠΕ02 ΓΕΛ Παραλίας ü    ü     
10 Σαμπαζιώτης Διονύσιος ΠΕ04.01 Γ. Λακκόπετρας & ΓΕΛ Κ. Αχαΐας ü    ü     
11 Φουντάς Θεόδωρος ΠΕ03 ΓΕΛ Λάππα ü    ü    ü   
12 Καζάνης Νεκτάριος (Άρης) ΠΕ83

ΠΕ 04.05

ΕΠΑΛ Κ. Αχ. & 2ο ΕΠΑΛ Εσπ. Αιγίου   ü    ü   
13 Κατσιγιάννη Ευδοκία ΠΕ05 ΠΥΣΔΕ Ηλείας / ΠΥΣΠΕ Αχαΐας   ü     
14 Λύκος Επαμεινώνδας ΠΕ03 ΓΕΛ Παραλίας & 1ο ΓΕΛ Πάτρας   ü     

 

Ψηφίζουμε και στηρίζουμε Α.Ε.Κ. / Παρεμβάσεις Δ.Ε.

Οκτώβρης 2018