Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α΄ Αχαΐας

Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη

       Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί στο κατώφλι νέων σαρωτικών αλλαγών.

«Να μπει τέλος στα μέτρα διάλυσης του δημόσιου σχολείου – διεκδικούμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η παιδεία και ο εκπαιδευτικός»

Το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βομβαρδίζονται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ με μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα.  Προ των πυλών: η «μεταρρύθμιση» που μετατρέπει τα Λύκεια σε εξεταστικά κέντρα.  Η κουλτούρα της αξιολόγησης γίνεται στρατηγικός στόχος, για αυτό εξωραΐζουν τον ΟΟΣΑ και τις εκθέσεις του.

Την ίδια στιγμή τα σχολεία λειτουργούν χειρότερα από κάθε χρονιά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών που οδηγεί μαζικά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, στη μη έγκριση  των «ολιγομελών», στα πολυπληθή τμήματα μαθητών. Στο «μεταμνημονιακό σχολείο θέλουν τους εκπαιδευτικούς διεκπεραιωτές ύλης και υποδαυλίζουν εμφύλιους (σύγκρουση ειδικοτήτων, διαιρέσεις των αναπληρωτών με προσοντολόγιο διορισμού, ανταγωνισμό σχολείων, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κ.ά.) για να σπάσουν τις συλλογικές μας δράσεις.

Νέα κανονικότητα  ονομάζουν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις πιστή στα δεσμά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας,  του ληστρικού χρέους, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ  και του ΝΑΤΟ.

Η νέα κανονικότητα περιγράφεται με συντάξεις μειούμενες, χωρίς 13ο και 14ο μισθό για το δημόσιο τομέα, με ΕΝΦΙΑ, χαράτσια και συνεχή μείωση του αφορολόγητου ορίου, απλήρωτη και ελαστική εργασία, με μετανάστευση για τους νέους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πλειστηριασμούς κατοικίας-λαϊκής περιουσίας, χρέη, παιδεία και υγεία για λίγους. Απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα και να ζούμε από τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι.

Διεκδικούμε

 Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, αφορολόγητο όριο στις 12.000€, γνήσιες Κλαδικές και ΣΣΕ.

 Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση αναπληρωτών – Μαζικοί διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.

√ Να αποσυρθεί και να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο.

√  Επαναφορά του  διδακτικού ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα.

√  20 μαθητές στο τμήμα15 στις Ομάδες Προσανατολισμού – 10 στα εργαστήρια. Μείωση του αριθμού μαθητών για κανονικά τμήματα, κατάργηση της Υ.Α.108272/16 για τα ολιγομελή.

Κατάργηση  πλαισίου της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Επαναβεβαιώνουμε  την απεργία – αποχή ως μορφή πάλης που έγινε με θετικά αποτελέσματα ενάντια στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων  για να σταματήσουμε την αυτοαξιολόγηση. Ζητάμε ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

√ Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Έκτακτη επιχορήγηση.

√ Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, πρόωρος χαρακτηρισμός φοίτησης, μαθητεία). ΤΕΕ ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Να σταματήσει η υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών στη «μη τυπική» εκπαίδευση.

√ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.

Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.

Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, την διαγραφή του χρέους και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Αλληλεγγύη – ειρήνη με όλους τους λαούς

Μόνος δρόμος, να ξαναβγούμε στους δρόμους       Όλοι -όλες στην Απεργία της Τετάρτης 14 Νοέμβρη

*********

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,                                                                                     ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),                                                  mail: aelmeahaias@gmail.gr, Ιστοσελίδα: http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 12.11.2018

Απεργιακό κάλεσμα και συγκέντρωση πορεία

Συναδέφισσες, -οι

Σας καλούμε στην απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ τν Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση από όλα τα σωματεία του δημοσίου στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους.

  • Αυξήσεις τους μισθούς τώρα. Να αποδοθεί άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός και το ΜΚ που αφαιρέθηκε α έτη 2016-2017.
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 60 και με 30 έτη υπηρεσίας. Αναστροφή τώρα της συνταξιοδοτικής κατρακύλας.
  • Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για το Νέο Λύκειο!
  • Όχι στις συγχωνεύσεις-συρρικνώσεις τμημάτων. Όχι στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων. Άμεση κάλυψη των κενών. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης!
  • Να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα και ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία μη ολιγομελούς τμήματος. 15 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα των κατευθύνσεων, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις, 10 στα εργαστήρια. Όχι στα 27αρια τμήματα!
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση! Να διοριστούν μόνιμα όλοι οι αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.
  • Όχι στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων των ΕΠΑΛ. Όχι στη μαθητεία-σκλαβιά (κατάρτιση)!

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                                                            Μπούρδαλας Παναγιώτης