ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου),
mail: aelmeahaias@gmail.gr, Ιστοσελίδα: http://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 17/12/2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ

 

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας διαμαρτύρεται έντονα για το χρόνο που επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας να εξαγγείλει το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, που θα εφαρμοστεί και στην κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών, δύο μέρες πριν τις διακοπές. Καταντάει πάγια τακτική του Υπουργείου να παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων και τους αιφνιδιάζει, μέσα στις διακοπές.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται στη συγκρότηση προσοντολόγιου, που θα περιλαμβάνει επιστημονικά κριτήρια (σεμινάρια, master, άλλα πτυχία κλπ.), κοινωνικά κριτήρια και προϋπηρεσία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εκφράζει, για άλλη μια φορά την έντονη αντίθεσή του: το πτυχίο θα πρέπει να είναι το μόνο επιστημονικό κριτήριο (με εξαίρεση την ειδική αγωγή), το μόνο απαραίτητο προσόν διορισμού. Διαφορετικά, το πτυχίο υποβαθμίζεται και το όποιο προσοντολόγιο θα συμπαρασύρει την κατάρτιση των καταλόγων αναπληρωτών του χρόνου. Η πάγια θέση μας είναι: άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα.

Όχι στην ομηρία των αναπληρωτών, όχι στην εκλογική εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία. Διορισμοί τώρα, όχι σε διάστημα τριετίας.

Επίσης, το ΔΣ δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού το οποίο καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων Φυσικής Αγωγής και αποφοίτων ΤΕΦΑΑ.

Το ΔΣ καλεί σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 20/12/2018 στις 13:30, στην ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας- Ακτή Δυμαίων.

 Για το Δ. Σ.