Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Α΄ Αχαΐας, μέλος του δικτύου Παρεμβάσεων Δ.Ε.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ  ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  11.01.2019

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 [Κατεβάστε την ανακοίνωση-ενημέρωση σε μορφή pdf για διακίνηση: enimerosi-apo-ekpparemvasi_ach_13.01.2019]

         Όπως ξέρουμε την Δευτέρα συζητείται στην ολομέλεια της βουλής, εκτός απροόπτου, το νομοσχέδιο των απολύσεων και της ανακύκλωσης των αναπληρωτών. Η κυβέρνηση πιστή στην Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ, μετά και την αμέριστη στήριξη που πήρε από την Μέρκελ, προχωρά στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών. Ο επόμενος στόχος βέβαια, ας μην είμαστε αφελείς, θα είναι οι μόνιμοι.

Την Παρασκευή 11-01-19 ανεβήκαμε στην Αθήνα μετά από απόφαση της Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ μαζί με  τους αγωνιζόμενους δασκάλους. Η Πρωτοβάθμια είχε πολύ ισχυρή παρουσία, ενώ η Εκπ. Παρέμβαση είχε την ισχυρότερη συμμετοχή από τη β/βάθμια. Έγινε μια μαχητική πορεία από τα προπύλαια προς τη βουλή και το μέγαρο Μαξίμου.

Ζητήθηκε να επιτραπεί αντιπροσωπεία των αναπληρωτών να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, αλλά δεν επιτράπηκε η είσοδος. Αντί γι αυτό, είδαμε την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, απέναντι στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που απαιτούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές και τσακίζει το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, αντί να κάνει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ όλους τους αναγκαίους μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν την μαζική κινητοποίηση ρίχνοντας στην κορυφή του πλήθους των εκπαιδευτικών δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στο ψαχνό και τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοι (από το ΠΑΜΕ).

 Η ΔΟΕ  πήρε απόφαση για Απεργία την Δευτέρα 14/1 και η ΟΛΜΕ για στάση Εργασίας 11.00πμ-2.00μμ. Δεν στάθηκε δυνατή η πρόταση  για συνελεύσεις και 48ωρη απεργία που έκαναν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, λόγω της άρνησης των κυβερνητικών παρατάξεων ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ.

Κατά την επιστροφή στην Πάτρα στο λεωφορείο προτάθηκε από τους δασκάλους και την Εκπ. Παρέμβαση να συνεχίσουμε και στην Πάτρα  με κινητοποίηση στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας την Δευτέρα στις 10 πμ, πράγμα που πήρε έγκριση τηλεφωνική, αφού πλην του προέδρου, τα μέλη του ΔΣ δεν καταφεραν να είναι μαζί μας. Έτσι η Α΄ ΕΛΜΕ έχει αποφασίσει και συμπληρωματική στάση εργασίας 8.00πμ-11.00μμ, ώστε να καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι.

 

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε συσπείρωση συμμετοχή και ετοιμότητα.

Ο κλάδος πρέπει αυτή την στιγμή να σηκώσει το ανάστημα του, προϋπόθεση μαζικοποίησης και διεκδικητικών  αγώνων απέναντι σε αυτούς που ρημάζουν τον τόπο και τις Ζωές μας.

 

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ/Στάσεις την ΔΕΥΤΕΡΑ 14-01-2019
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΕ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ σύντομα μετά τη Δευτέρα ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
  • Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΚΑΙ «ΔΕΞΙΟΣ» ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ

 

Εκπ. Παρέμβαση, 13.01.2019, https://eparemvasiax.wordpress.com