1. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Άμεση επαναφορά του μισθολογικού χρόνου των ετών 2016-2017. Αναλογικός υπολογισμός με αναγωγή της αύξησης του διδ. ωραρίου (2013) ως συντάξιμου χρόνου. Αποζημίωση για την επιπλέον εργασία με αντίστοιχο υπολογισμό.

2. Άμεση επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας.

3. Αξιοπρεπής σύνταξη στα 60, με 30 χρόνια εργασίας. Καμία κύρια σύνταξη κάτω των 1000 Eυρό. Στηρίζουμε το αναδιανεμητικό σύστημα και εναντιωνόμαστε στο κεφαλοποιητικό. Διατήρηση της αυτοτέλειας των επικουρικών ταμείων. Όχι στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, που αποσκοπεί στην εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και του εφ’ άπαξ.

4. Να επανέλθει άμεσα το διδακτικό ωράριο που ίσχυε μέχρι το 2013. Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα σε όλες τις βαθμίδες της Δ.Ε.. Κανείς καθηγητής σε πάνω από δύο σχολεία. Αποζημίωση και οδοιπορικά για κάθε διδακτική ώρα πέραν του σχολείου τοποθέτησης..

5. Οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους καθηγητές. Πίεση στο ΠΥΣΔΕ, ώστε να επανέλθουν οι οργανικές των στελεχών εκπαίδευσης, όπως ίσχυε στο παρελθόν με  (  *  ) .

6. Άμεσοι διορισμοί με βάση τις ανάγκες-κατάργηση του προσοντολογίου. Να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές που χρειἀζονται  για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

7.Ενιαίο 12χρονο σχολείο. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Όλα τα εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο.

8. Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στρατηγικό στόχο την ενιαία γνώση όλων των μαθημάτων Γεν. Παιδείας και όχι την διάσπασή της. Όχι στο εξεταστικοκεντρικό Νέο Λύκειο, όχι σε Τράπεζα Θεμάτων που το ευνοεί..

9. Όχι στη συρρίκνωση της Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής. Η μαθητεία είναι πρόβλημα και δεν μπορεί να αποτελεί την βάση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

10. Απαιτούμε την αντιμετώπιση, εκπαιδευτικά, των προσφυγόπουλων ως ισότιμων με τα παιδιά των Ελλήνων.

11. Να καταργηθεί ο αντιαπεργιακός νόμος. Να παλέψει η Α΄ΕΛΜΕ μαζί με άλλα σωματεία ώστε να απέλθει το ασφυκτικό καθεστώς που τα θεωρεί οιονεί επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

12. Όχι στην καταστολή και στην αστυνομοκρατία.

13. Κατάργηση του νόμου για το άσυλο.

14. Σταματάμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, όπως αποφάσισε αναλυτικά και η ΓΣ.

15. Είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση των στελεχών από τα κάτω, γιατί αυτή θα έχει ως φυσικό επακόλουθο την από τα πάνω αξιολόγησή μας.

16. Καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους αιρετούς στην αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών.

17. Είμαστε ενάντια στην κάλπικη αυτονομία της σχολικής μονάδας και στη συμμετοχή στη διοίκηση δήμου και γονέων.

18. Να θεωρούνται αποφάσεις της Α΄ΕΛΜΕ όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ, μετά το 2009 (μνημόνιο), εκτός κι αν έχουν αλλάξει από το ίδιο ή από τη ΓΣ. Αποφάσεις ή ψηφίσματα των Γενικών Συνελεύσεων ισχύουν για το ΔΣ , εκτός και αν αλλάξουν από νέα Γεν. Συνέλευση.

β) Προσανατολισμός δράσης του ΔΣ της ΕΛΜΕ

  1. Συντονισμός μεταξύ των ΕΛΜΕ της περιοχής, αλλά και πανελλαδικά. Να  παίξει ενεργό ρόλο το νέο ΔΣ ώστε να αναβαθμιστεί η Συνέλευση των προέδρων.
  2. Συντονισμός  με πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης.
  3. Προσπάθειες για δημιουργια κοινού μετώπου με φορείς των μαθητών και γονέων  για διεκδικήσεις σε εκπαιδευτικά θέματα με άξονες που συμφωνούμε, όπως: (εξεταστικοκεντρικό σχολείο, μείωση μαθητών ανά τμήμα, άμεσων μόνιμων διορισμών εκπ/ κού προσωπικού, έγκαιρη και δωρεάν μετάβαση με μέσα μεταφοράς των μαθητών σε όλα σχολεία,διορισμοί ψυχολόγων – κοινωνικών λειτουργών – γραμματέων – σχολ. φυλάκων – σχολ. επιστατών, μέριμνα για δωρεάν γεύματα στα σχολεία των μαθητών που είναι κάτω από το όριο φτώχειας η οικογένειά τους, έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης σχολικών κτηρίων – ασφάλειας αθλητικών εγκαταστασεων, κλπ).
  4. Το προεδρείο της ΕΛΜΕ να πηγαίνει κάθε βδομάδα στα σχολεία και να οργανώνει τον κλάδο
  5. Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις
  6. Δημιουργία επιτροπών αγώνα για διάφορα θέματα όπως:
  7. Επιτροπή αναπληρωτών
  8. Επιτροπή σύνδεσης με τα σχολεία
  9. Επιτροπή προετοιμασίας εκδηλώσεων για α) διορισμούς, β) αξιολόγηση, γ) νέο σχολείο, κλπ..
  10. Όχι συμμετοχή διευθυντών σχολείων στο προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Πάτρα, 08.12.2019