Οι εκπαιδευτικοί, δέχονται καθημερινό μπούλινγκ, εργάζονται το 1/3 σε πάνω από 2 σχολεία την εβδομάδα, οι μεταθέσεις ελάχιστες και οι μακρινές μετακινήσεις συνεχίζονται επί δεκαετίες, οι αποσπάσεις με το σταγονόμετρο, σχεδόν εξάλειψη των οδοιπορικών και η συντήρηση των προσωπικών ΙΧ στις πλάτες των ελάχιστα αμειβόμενων, πολλοί δρόμοι καρμανιόλες ή με υπερβολικά διόδια… Κανείς δεν συζητά τις μετακινήσεις με υπηρεσιακά αυτοκίνητα ή κάλυψη της συντήρησης των ΙΧ. Και πάει λέγοντας.

Στη μνήμη και των δύο εργασιακά χαμένων συναδέλφων και καταθέτοντας τα δημόσια συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των πατρινών συναδέλφων και στο σχολείο τους:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση

1) Κίνητρα να συνταξιοδοτηθεί το γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να πάμε σε μαζικές μεταθέσεις, βελτιώσεις και εν γένει «Υπηρ. Μεταβολές».

2) Μαζικές αποσπάσεις σε όσους είναι μακριά από τον τόπο τους για πολλά χρόνια εκεί που ζουν με την οικογένειά τους.

3) Άμεση επαναφορά του διδ. ωραρίου στην πριν του 2013 κατάσταση. Άμεση μείωση των μαθητών στα τμήματα.

4) Καμία μετακίνηση πέραν των 2 σχολείων. Αποζημίωση για κάθε μετακίνηση σε άλλο σχολείο και μείωση του διδ. ωραρίου, αν συμβαίνει.

5) Ο χρόνος μετακίνησης να υπολογίζεται στο εργασιακό ωράριο. Καμία μετακίνηση σε άλλο σχολικό συγκρότημα την ίδια ημέρα.

6) Τα θλιβερά αυτά περιστατικά να χαρακτηρίζονται εργατικά ατυχήματα όταν οι συνάδελφοι μετακινούνται εκτός της έδρας κατοικίας τους ή σε 2 και πάνω σχολεία εντός έδρας την ίδια ημέρα.

7). Η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου πέραν του ενός σχολείου να γίνεται με κριτήρια που θα μειώνουν τις μετακινήσεις και τις αποστάσεις.

8) Να φτιαχθούν οι δρόμοι καρμανιόλες, όπως η Πατρών –Πύργου. Δωρεάν διόδια για τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε την ΟΛΜΕ

Με αφαρμή αυτό το ανατριχιαστικό γεγονός, όπως κι άλλα στο παρελθόν εργασιακά ατυχήματα, να αναδείξει άμεσα με Γεν. Συνελεύσεις και σχετική εισήγηση όλο το φάσμα του εργασιακού των καθηγητών, μαζί με το εκπαιδευτικό των μαθητών-καθηγητών.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας

1) Σε άμεσες αντιδράσεις σε πλαίσιο, όπως το παραπάνω στην Περιφ. Δ/νση Δυτ. Ελλάδας

2) Σε διαρκή συντονισμό για την αλλαγή πολιτικής του υπουργείου και των κυβερνήσεων που αφενός μειώνει τη Γνώση στους μαθητές και αφετέρου συνθλίβει και σκοτώνει τους εκπαιδευτικούς.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν.Γραμματέας

                 Ψαρράς Σπυρίδων                                           Βασιλακόπουλος Φώτης