Η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, με αφορμή τις εξελίξεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Προσβάλει έναν ολόκληρο κλάδο, προσβάλει τους 150.000 εκπαιδευτικούς που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τη στάση της και τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και το συνολικότερο των σχολικών εορτών, φέρει τεράστια ευθύνη, καθώς είναι εκείνη που καλλιεργεί συνειδητά κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον των εκπαιδευτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ας αρκεστεί στα του οίκου του και στο ρόλο του με βάση τη θεολογία της Εκκλησίας και όχι της εξουσίας και του κεφαλαίου. Και στα του οίκου του ας αναζητήσει φαινόμενα παθογένειας. Με άλλα λόγια οι εκκλησιαζόμενοι π.χ. κατά την Κυριακή αργίας είναι «τεμπέληδες»;

  • Θεωρούμε ότι η πίστη είναι καταρχήν προσωπική υπόθεση.
  • Ο εκκλησιασμός δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός, ούτε για τους μαθητές ούτε για τους εκπαιδευτικούς, καθώς παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν.Γραμματέας

Ψαρράς  Σπυρίδων                    Βασιλακόπουλος Φώτης