«…Δεν έχει υπογραφεί κανένα προεδρικό διάταγμα το οποίο να αναφέρεται στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των κολεγίων στη χώρα μας…», διαβεβαιώνει η πατρινιά Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ, Νίκη Γκοτσοπούλου, αλλά λέει μόνο τη μισή αλήθεια.

Gotsopoulou-Niki_gg-ypep8

Ναι, η μαγική λέξη είναι το ακόμα και όχι το δεν….  Βιώνουμε το τέλος της μεταπολίτευσης και σ’ αυτό το ζήτημα;  Το Π.Δ., αντισυνταγματικό στην ουσία του, δεν έχει μεν ακόμα υπογραφεί, αλλά είναι σχεδόν έτοιμο για την Προεδρεία… Βιώνουμε το τέλος της μεταπολίτευσης και σ’ αυτό το ζήτημα;

 Αξίζει, για να δείτε πολλές ακόμα πτυχές, να διαβάσετε το ενδιαφέρον άρθρο «Η  βόμβα για τα κολέγια»…του Γιώργου Κ. Καββαδία:

 «…Πρόκειται για ρυθμίσεις που αμφισβητούν το Ελληνικό Σύνταγμα και εναρμονίζονται με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην οποία επισημαίνεται ότι «το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής προκειμένου περί σπουδών παρεχομένων βάσει συμφωνιών δικαιοχρήσεως, εφόσον αυτές δεν εντάσσονται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…».

Η κατεδάφιση του καταυλισμού συμβολίζει πια την κατεδάφιση του ελληνικού συντάγματος για χάριν των επιταγών της Ε.Ε… Βρε δεν πάει και η Ε.Ε. από εκεί που ήλθε;