Της Αγγελικής Φατούρου, Μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Εκπροσώπου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων, ΑΘΗΝΑ 18/7/09

Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης πέφτουν όλο και πιο βάρβαρα στις πλάτες των εργαζομένων.

xypna-daskale

Το ΥΠΕΠΘ με υπουργική απόφαση που τώρα βρίσκεται σε τελική επεξεργασία, προσδιορίζει το καθεστώς λειτουργίας των κολεγίων-παραρτημάτων [και μάλιστα με όρους ακόμα πιο ευνοϊκούς από εκείνους που έθετε η σχετική υπουργική απόφαση του προηγούμενου έτους!], θεσμοθετεί νέες αντιδραστικές διατάξεις για ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και ετοιμάζει νομοσχέδιο-σκούπα που θα αφορά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, με χορογράφο τον κ. Μπαμπινιώτη, επιδίδεται σε επικοινωνιακές ανέξοδες πιρουέτες.


Ετοιμάζουν νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, οδηγούν τα ταμεία μας σε κατάρρευση.

Βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο νέο μισθολόγιο των ΔΥ, που θα χειροτερεύει τους μισθολογικούς όρους και πιθανόν θα διαφοροποιεί τους μισθούς των νεοεισερχόμενων.
Όλα τα γνωστά προβλήματα του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών παραμένουν άλυτα ή και οξύνονται [μείωση εισοδήματος-μηδενικές αυξήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, εντολή από το ΥΠΕΠΘ για «οικονομία», που μεταφράζεται από τους προϊσταμένους σε 30άρια τμήματα – περικοπή προσλήψεων κλπ, μη θεσμοθέτηση της πρόσληψης ωρομισθίων της ΠΔΣ από τον ενιαίο πίνακα όπως υποσχέθηκε ο υπ. Παιδείας στην ΟΛΜΕ πριν το Πάσχα, κλπ]

Και η ΟΛΜΕ;

20 ημέρες μετά το 14Ο συνέδριο της Ομοσπονδίας, με αποκλειστική ευθύνη των καθεστωτικών παρατάξεων, επιδίδεται … στην ακινησία. Καλυπτόμενοι πίσω από το καταστατικό, αδρανοποίησαν την ΟΛΜΕ μέχρι να ευοδωθούν τα παζάρια –ένθεν κακείθεν- για τη συγκρότηση του Προεδρείου. Ειδικότερα η ΠΑΣΚ -επιδεικνύοντας έναν εξοργιστικό μεγαλοηγεμονισμό, τροφοδοτούμενο πιθανότατα από την προσδοκία της κυβερνητικής εξουσίας- πίεζε μέχρι ασφυξίας τις ΣΕΚ [ΣΥΡΙΖΑ], διεκδικώντας …τα πάντα σε ΟΛΜΕ και ΚΕΜΕΤΕ.

Και ω! του θαύματος, μετά από πολύωρες συνεδριάσεις για το πολιτικό τίποτα, συνεχείς διακοπές και άλλες τόσες βαρύγδουπες δηλώσεις κενές περιεχομένου, μας προέκυψε στην τρίτη ψηφοφορία με σχετική πλειοψηφία, το βράδυ της Πέμπτης 17/7/09, η εκλογή του υποψηφίου της ΔΑΚΕ στη θέση του Προέδρου! Και τότε, ω! του θαύματος πάλι, η ΠΑΣΚ δήλωσε ότι «παρανόησε» την δημόσια εκφρασμένη θέληση του ΣΕΚ για επανάληψη του σχήματος της προηγούμενης διετίας [πρόεδρος ένα χρόνο ΣΕΚ, ένα χρόνο ΠΑΣΚ], και… αποχώρησε [όπως είχε κάνει και η ΔΑΚΕ στο συνέδριο όταν ψηφίστηκαν θέσεις που δεν ήταν της αρεσκείας της]. Μετά από λίγο αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν της διακοπής της διαδικασίας -με ευθύνη της ΔΑΚΕ- δήλωσε ότι αποχωρεί από τις επόμενες συνεδριάσεις για τη συγκρότηση και η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ!

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ όχι μόνον παρέμειναν στη συνεδρίαση, αλλά κατήγγειλαν εξ αρχής την όλη παρελκυστική πολιτική και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται ούτε να νομιμοποιήσουν τους εκβιασμούς της ΠΑΣΚ, ούτε να διευκολύνουν τους χειρισμούς της ΔΑΚΕ, με την τεχνητή έλλειψη απαρτίας [μετά την αποχώρηση και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ].

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, με την πολιτική αρχών που μας χαρακτηρίζει, από όποιο μετερίζι κι αν βρισκόμαστε, «από τα πάνω και από τα κάτω»,να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, με προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα προωθούν τον πανεκπαιδευτικό αγώνα, θα δυναμώνουν την ενότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων, θα αποκαλύπτουν και θα αποκρούουν τις πολιτικές κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ για ένα σχολείο της αγοράς και των λίγων.

Γιατί «είμαστε άπιστοι στις φλυαρίες των χορτασμένων και των πληρωμένων σοφών, προτάσσουμε ως ελπίδα όλους αυτούς που δεν έχουν καμιά ελπίδα και υψώνουμε μαζί με τον προγραμματικό λόγο και το φραγγέλιο».Ας θυμούνται και ας φοβούνται όλοι την οργή των δρόμων!